iskolák;oltások;koronavírus;

48 ezer diák regisztrált oltásra, a második adagot is az iskolában kaphatják meg

A már korábban beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók is foglalhatnak időpontot a harmadik oltásra.

Eddig közel 48 ezer 12 év feletti általános és középiskolás gyermeket, fiatalt regisztráltak előzetesen a szülők a tanévkezdésre szervezett iskolai oltásokra – írja a kormányzati tájékoztatóoldal. Hozzátették: a szülők visszajelzései alapján az iskolák összesítették az oltási igényeket, és a jelentkezők számától függően vagy a tanuló saját iskolájában vagy egy közeli iskolában jelölik ki az oltás helyszínét. A szülők az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről külön értesítést fognak kapni.

Mint emlékeztettek, az iskolai oltásokat Pfizer-vakcinával augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án tartják az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Kiemelték:

„Az oltásra a 18 év alatti diáknak magával kell majd vinnie a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a 18 évet betöltött diáknak a jelentkezési lapot. Ezeket a szülők emailben megkapták. Az első oltást követően 3 hét múlva kerül sor a második oltásokra ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt.”

Azok a szülők, aki nem jelezték igényüket az iskolák felé, vagy még előbb be akarják oltatni a gyermeküket, azok továbbra is regisztrálhatnak a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd foglalhatnak időpontot a www.eeszt.gov.hu honlapon.

„Ugyanez még azon pedagógusra és iskolai dolgozóra is igaz, aki esetleg még nem vette fel az oltást. A már korábban beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók akár már a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni”– írták.