kampányfőnök;autófeltörés;Szél Bernadett;

Feltörték Szél Bernadett kampányfőnökének autóját

Az ellenzéki előválasztáson a Momentum támogatásával induló független országgyűlési képviselő szerint ide vezet a Fidesz gyűlöletkampánya.

"Addig hergeli itt a Fidesz az embereket, amíg nagy baj lesz. Ma éjszaka feltörték a kampányfőnököm autóját, betörték az ablakot, a szórólapokat szétszórták, a cápa zászlót elvitték. Biztos az ajánlóíveket keresték, de hiába, nem ott tartjuk" – írta Facebook-oldalán Szél Bernadett, hozzátéve: feljelentést tesznek.

„Tényleg addig kell fokozni a gyűlöletet, hogy egy szélbernadettes zászló miatt feltörnek egy autót? Vagy valaki tudta, hogy a kampányfőnököm autója és ennyire nem akarja, hogy jelölt legyek?”– vetette fel Szél.

Az ellenzéki előválasztáson a Momentum támogatásával induló független országgyűlési képviselő szerint beteg rendszer, ha már az is zavarja a Fidesz által felheccelt embereket, hogy készülnek a választásokra és kampányolnak, illetve 

aktivistákat támadnak meg agresszívan az utcán, „csak mert ajánlásokat gyűjtenek a Fidesz által eltörölt első fordulót helyettesítő előválasztásra”.

A politikus úgy vélekedett, kiadják, épp kit kell gyűlölni, és a gyűlöletbeszéd meg is teszi a hatását, sorolva a korábbi eseteket, amikor CEU-s kitűzőt viselő fiatalokat támadtak meg a belvárosban, egy SZFE-s maszkot viselő nő arcát megvágták egy buszon, brutálisan megvertek két meleg orvost Pécsett, és nemrég hárman próbáltak betörni egy meleg zászlót kitűző pár otthonába. Leszögezte:

„Én csak azt tudom mondani, hogy megyünk tovább, nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni, de az biztos, hogy ennek a mérgező légkörnek a Fidesszel együtt mennie kell. Mert mindannyian élhető országot akarunk végre valahára. Az aláírásokat meg gyorsan leadom, nehogy véletlenül lába keljen”