megfigyelés;Demokratikus Koalíció;Pegasus;

2021-09-13 10:31:01

Akkor került Páva telefonjára a Pegasus, miután kiderült, Gyurcsányéknak kezdett dolgozni

Az ellenzéki propagandaoldal tulajdonosát azt követően kezdték el megfigyelni, hogy nyilvánossá vált: szerződést kötött közösségi médiás tanácsadásra a DK-frakcióval.

- írta hétfő reggeli cikkében a Direkt36.

A portál emlékeztet, hogy a férfi telefonját március 16-án törték fel az izraeli fejlesztésű kémszoftverrel, pont aznap, amikor a parlament honlapjára felkerültek adatok arról, hogy az EagleEye-Marketing Kft. szerződést kötött a DK parlamenti frakciójával közösségi médiás tanácsadásra. A cég részéről a szerződés aláírója Páva Zoltán volt.

Korábban azért nem merült fel benne, hogy ezen munkája lehet megfigyelésének oka, mivel azt már az előző év végén megkötötték és január elsejével kezdtek dolgozni a frakciónak. Arról egyébként nem tudott, hogy március 16-án kerültek fel a szerződés adatai a parlament honlapjára. A csúszás okát Gyurcsány pártigazgatója azzal magyarázta, hogy azért kerültek fel a szerződésadatok később a parlament honlapjára, mert erre minden évben csak akkor nyílik lehetőség, amikor az Országgyűlés Hivatala befejezi a frakciók előző évi gazdálkodásának lezárását. 

Páva Zoltán telefonját a vizsgálatok szerint március 16-án 11:52-kor törték fel és arról egyenlőre nincs információ, pontosan mikor is váltak elérhetővé a dokumentumok. Az EagleEye-Marketing Kft.-vel kötött szerződés felkeltette a kormánypropaganda figyelmét is. A szerződési adatok feltöltésének másnapján, március 17-én cikket közölt róla az Origo, hangsúlyozva, hogy a céget vezető Páva Zoltán egyben a kormánykritikus Ezalenyeg.hu kiadója is egyben.