koronavírus;Vadászati Világkiállítás;járványügyi intézkedések;

Semmiféle járványügyi korlátozás nem vonatkozik a a vadászati kiállításra

Több környező országban szigorítanak a delta variáns terjedése miatt, eközben a kormány kedvenc rendezvénye miatt enyhít az előírásokon.

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet-módosítás, ami alapján az Egy a Természettel 2021 - One With Nature 2021 Vadászati és Természeti Világkiállítás mentesül a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól

- közölte kedd este Facebook-oldalán a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán - aki egyben a rendezvény kormánybiztosa is - azt írta, a szeptember 25. és október 14. között megtartott vadászati világkiállításra való belépéshez még védettségi igazolványra sem lesz szükség. Jelezte azt is, hogy a húsz napos programsorozat előkészületei a terveknek megfelelően, ütemszerűen zajlanak. 

Eközben több szomszédos országban szigorítanak az egyre növekvő koronavírusos esetszámok miatt. Mint lapunk is megírta, Szerbiában már az iskolákban is kötelező a maszkhordás, Szlovéniában pedig védettségi igazolványhoz kötik a nem alapvető szolgáltatások igénybevételét. 

A családügyekért felelős tárca nélküli miniszter kedden egyébként azt közölte, hogy a kormány nem tervez újabb szigorításokat. Novák Katalin elmondta, nem a fertőzési számokat nézik, mivel "fontosabb visszajelzés az, hányan kerülnek kórházba, vagy esetlegesen hányan veszítik el az életüket a járvány következtében."