feljelentés;homofóbia;Meseország Mindenkié;

Személyesen szedette le egy dunakanyari település polgármestere a Meseország mindenkié egy kötetét a helyi könyvtár polcáról

Az olvasók mószerolták be az intézményt, az elöljáró pedig intézkedett.

"Az LMBTQ propaganda a nagyvárosok után immár elérte a vidék Magyarországát is, sőt sajnálatosan nem csak a váci városházi kulturális és politikai agitációban, hanem a Dunakanyar egyik települését is: a botrányos tartalmú Meseország mindenkié mesekönyvnek maszkírozott propagandakiadvány egy kiemelt helyen, szabadon kint volt az egyik települési könyvtár könyvespolcán" - írta aggódó bevezetőjében a Váconline nevű kiadvány. A portál azonnal utánajárt az esetnek, azonban nem közölték, pontosan melyik településen került sor a "könyvtári skandalumra". 

Amint a polgármester értesült a fennálló helyzetről, azonnal intézkedett: személyesen ment át a könyvtárba, hogy maga foganatosítson intézkedést.

Megbeszélte a könyvtárossal, mivel a könyvtár az iskola közelében van, így törvény is tiltja, hogy az ilyen típusú, LMBTQ-, szerinte is káros tartalmú könyvek szabadpolcon lehessenek. A könyvtár gyermekrészlegében „Nem tudod, hogyan mondd el? Segítünk!” felirattal van egy olyan polc, ahol mentálhigiénés témájú felvilágosító könyvek találhatóak, olyan témákkal, hogy mit kezdjen egy gyermek súlyos betegséggel, halállal, családi tragédiákkal, valamint segítenek serdülőkori problémák megoldásában. Ezekkel természetesen nincs is probléma, a polgármesteri látogatás után kinn is maradtak, azonban az ominózus könyv a könyvtáros hozzájárulásával azonnal lekerült.

„Örülök annak, hogy olvasóink éles szemmel észrevették a könyvet és feljelentést tettek a Kormányhivatalnál. Onnan kaptam magam is az észrevételt, természetesen a törvényeket mindenkinek be kell tartani, mi is betartjuk. Így ilyen tartalmú könyv a törvény erejénél fogva nem kerülhet ki.”

- fogalmazott az eset után a polgármester.    

(A cikket a 444.hu fedezte fel.)