MaSZSZ;Kordás László;Demokratikus Koalíció;

2021-09-19 15:05:16

Kordás László bejelentette: lemond a Magyar Szakszervezeti Szövetség éléről

Egyúttal belép a Demokratikus Koalícióba.

Kordás László Facebook-videóban jelentette be, hogy lemond a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöki tisztségéről, és belép a Demokratikus Koalícióba.

Mint a videóban fogalmazott: "Évtizedek óta dolgozom a szakszervezeti mozgalomban a munkavállalók képviselőjeként. Dolgoztam azért, hogy a magyar munkavállalónak jobb legyen az életkörülménye, jobb legyen a fizetése. Úgy hiszem, hogy ettől most többet kell tennem, ezért lemondok az elnöki tisztségemről és belépek a Demokratikus Koalícióba."

Hozzáteszi: "hiszem azt, hogy egy jobb világot közös erővel el tudunk érni, olyan világot, ahol a munkavállalóknak megbecsülése van, ahol tisztességesen bánnak velük, ahol olyan körülmények között dolgozhatnak, mint nyugat-európai társaik. Abban is biztos vagyok, hogy Dobrev Klára az a személy, aki ezt meg tudja valósítani a munkavállalók számára. Ő az, akivel az elmúlt időszakban rengeteg egyeztetésen vagyunk túl, több szakszervezeti vezetőtársammal elmondtuk neki azokat a problémákat, amik feszítik ma a munka világát. Ő meghallgatta és megértette ezeket a problémákat. Biztos vagyok abban, hogy ő az, aki a magyar munkavállalóknak egy jobb világot tud hozni. Ezért kérem, támogassa szavazatával Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltet az ellenzéki előválasztáson" - fogalmazott a videóban Kordás László.