Marbella;Orbán Ráhel;Tiborcz István;Spanyolország;

2021-09-24 07:21:13

Orbán Ráhel Marbellára költözött

A Blikk információi szerint egyik gyerekét már egy ottani nemzetközi magániskolába íratta be.

- írja a Blikk.

A lap információi szerint a kormányfő legidősebb unokáját, Alízt – aki a nyáron múlt 5 esztendős – egy ottani nemzetközi magániskolába iratták be. Az intézmény honlapja szerint 3 éves kortól fogadják itt a gyerekeket és két nyelven (angolul és spanyolul) zajlik a magas szintű oktatás.

A hírek egyébként arról szólnak, hogy a család külföldre távozásának oka a spanyol tanulás, emellett Ráhel onnan dolgozik, a családfő, Tiborcz István viszont többször hazautazik majd az üzleti ügyei miatt. Cége nemrég szállt be egy spanyol beruházásba, ez is a hirtelen költözés okai között lehet.

A lap szerint az biztosnak tűnik, hogy családilag kizárólag csak a tanítási szünetekben térnek haza.

Megkerestük a miniszterelnök sajtófőnökét Havasi Bertalant, hogy megtudjuk igazak-e a hírek a Tiborcz-család költözéséről. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy ha valóban Spanyolországban telepedtek le, akkor Tiborcz István üzleti érdekeltségei továbbra is számíthatnak-e állami megbízásokra, támogatásokra. Eddig nem kaptunk választ. Kérdésekkel fordult az állami Magyar Turisztikai Ügynökséghez (MTÜ) is, mivel Orbán Ráhel korábban tanácsokat adott a szervezetnek, részt vett az idegenforgalmi reform kidolgozásában – igaz, ezért az állítások szerint nem kapott fizetséget. Lapunk arra volt kíváncsi, hogy Orbán Ráhel ad-e még tanácsot a szervezetnek, s ha igen, akkor kap-e ezért pénzt. Megkérdeztük azt is, hogy ha valóban elköltözött Spanyolországba, akkor Marbelláról, afféle távmunkában is számítanak-e a segítségére, tanácsaira. Eddig az MTÜ sem válaszolt a kérdéseinkre.