előválasztás;Márki-Zay Péter;

2021-10-17 20:56:02

Márki-Zay Péter: leváltottuk az ellenzéket

A politikus szerint már csak egy kérdés maradt: Fidesz vagy nem Fidesz?

"Ezt a küzdelmet nem a pártok nyerték meg, hanem a civilek és a kicsik" - jelentette ki Hódmezővásárhely polgármestere eredményváró rendezvényén az Anker közben. Márki-Zay Péter kifejtette, olyan embereknek kell a háta mögött lennie, akik esetében a korrupciónak nincsen színe. Értékelése szerint ez a "kicsik forradalma" volt. 

- közölte. A mögötte állókat a tiszták koalíciójának nevezte, egyúttal megköszönte a megújuló szocialista pártnak is a támogatást. Hangsúlyozta, ezt a csatát nem ő nyerte, hanem a fiatalok. "Nem tőlem kell félnie Orbán Viktornak, hanem tőletek" - jelentette ki hozzájuk szólva. 

Nagy tapsot kapott Dobrev Klára - aki gratulált a győzelemhez a politikusnak - és Márki-Zay külön köszönetét fejezte ki a rá szavazó DK-s támogatóknak. Kijelentette, nem Orbán Viktort akarják leváltani, mi egy új kultúrát akarunk elhozni az országba, ahol a szeretet lesz az uralkodó. Az új Magyarországról szólva azt mondta, "ebben az új Magyarországban minden zsidót, meleget, cigányt, jobb- és baloldali embert szeretettel fogunk magunkhoz ölelni" - még a fideszeseket is. Ma megnyertük egy csatát, de nekünk meg kell nyernünk a háborút is - tette hozzá. 

Az újdonsült ellenzéki miniszterelnök-jelölt kemény kampányra számít, szerinte megpróbálják majd lejáratni őt. Legfőbb feladatának ezért azt nevezte, hogy minden településre eljuttassák az "igazságot". Kifejtette, mindenkit meg kell győzni, hogy "nem a migránsok, nem Gyurcsány, hanem a szabadság fog eljönni Magyarországra". Emellett arról is beszélt, hogy nincs jobb és bal, nincs belső vita, csak egy kérdés maradt: Fidesz vagy nem Fidesz? Úgy vélte, még a fideszeseknek is az az érdeke, hogy a kormányt leváltsák, mert jobban fognak járni.