gyász;

- Meghalt a tiramisu atyja

Az észak-olaszországi Trevisóban lévő Le Beccehrie étterem tulajdonosa, Aldo Campeol 93 évet élt.

Kilencvenhároméves korában meghalt Aldo Campeol, a tiramisu édesség "atyja". Az észak-olaszországi Trevisóban lévő Le Beccehrie étterem tulajdonosa az 1960-as években feleségével, Albával és Roberto Linguanottodas séffel alkotta meg a közkedvelt olasz édesség receptjét, amelynek alapja a mascarpone, a babapiskóta, a tojás és a cukor presszókávéval, marsalával és amorettóval ízesítve. Először éttermükben kezdték el ezen a néven forgalmazni az édességet, amely azután gyorsan elterjedt világszerte.

Még ma is számos vendég keresi fel a Le Beccherie éttermet, hogy megkóstolja a valódi tiramisut. Sőt 2017 óta Olaszországban tiramisu-világbajnokságot is rendeznek. A világ minden részéből érkeznek a megmérettetésre, hogy elnyerjék a legjobb tiramisu-készítő címét. 

A kérdés, hogy elvitték-e a főnyereményt.