benzinár emelés;Demokratikus Koalíció;

2021-11-02 15:17:10

Gyurcsány-napokat tartana a benzinkutakon a DK

A párt szóvivője szerint a kabinet közönnyel szemléli, hogy a múlt péntek óta a 95-ös benzin 506, míg a gázolaj 517 forintba kerül literenként.

- írja az MTI.     

A magyar állami hírügynökség beszámolója szerint Barkóczi Balázs, a DK szóvivője hétfői online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány "mentegetőzik és hazudozik" a múlt héten rekordmagasra emelkedett üzemanyagár miatt. Hozzátette: a csütörtöki kormányinfón az hangzott el, hogy a kabinet az elmúlt tíz évben nem emelte a jövedéki adó mértékét, de azóta kiderült, hogy az tényszerűen nem igaz, mert mind a dízel, mind a benzin esetében többször is történt adóemelés.

A kormány ahelyett, hogy szembenézne a rekordmagas üzemanyagárakat döntően befolyásoló, "csődöt mondó árfolyampolitikájával" és elismerné az adóemelést, "ócska hazugságokkal próbálkozik" - fogalmazott az ellenzéki politikus. A kabinet "közönnyel szemléli", hogy a múlt péntek óta a 95-ös benzin 506, míg a gázolaj 517 forintba kerül literenként - jelentette ki Barkóczi Balázs.

Kedden reggel lapunk számolt be elsőként arról, hogy noha Gulyás Gergely korábban arról beszélt, 2010 óta nem nőttek a jövedéki adók, ám állításai bizonyos szögből nézve akár valótlannak is nevezhetők.