Karácsony Gergely;városháza;cáfolat;

Karácsony Gergely cáfolja, hogy eladnák a Városháza épületét

A főpolgármester személyeskedő hangvételű reakciójában azt írta, "mifelénk" nem üzleti körök határozzák meg a vagyongazdálkodási döntéseket.

"Ma olvastam utoljára Indexet. Az index.hu-t sajnálatos módon elérte a fake news korszelleme. A kissé szokatlan módon a főszerkesztő által személyesen jegyzett cikk – a sajtóetikai szabályokat megsértve, a reakciót be sem várva – ma reggel háromnegyed nyolckor úgy került ki vezető anyagként a portálra, hogy mindössze húsz perccel azelőtt kérték egyáltalán a Fővárosi Önkormányzat nyilatkozatát"

- írta csütörtök reggeli Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely. 

A főpolgármester által említett cikkben az olvasható, hogy vevőt keres a Városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesére a főváros vezetése. Megjegyzik, a Városháza patinás épülete műemléki védelem alatt áll, és egy turisták által frekventált világörökségi védőövezetben fekszik, ráadásul egy kiemelten védett régészeti lelőhely, a régi városfal húzódik keresztül a telken.

A politikus kifogásolta azt is, hogy a szerző mindösszesen annyit ír, hogy a Városháza eladása érdekében „a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök” megtették az első lépéseket, ebből következtet arra, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak van értékesítési szándéka. Karácsony Gergely hozzátette, nem tudják, kik azok az üzleti körök és milyen lépéseket tesznek, ám annyit kénytelen megjegyezni: a cikk szerzője összekeverte a NER-t és a Fővárosi Önkormányzatot. "Mifelénk" nem üzleti körök határozzák meg a vagyongazdálkodási döntéseket. "A Fővárosi Önkormányzat a Városháza ingatlanegyüttesével kapcsolatban számos döntést hozott a közelmúltban, így a Merlin Színház épületének felújításáról és a Városháza Park tervpályázatának kiírásáról. Az ingatlan értékesítéséről semmilyen döntés nem született, arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat"- fogalmazott Karácsony Gergely.