Müller Cecília;járvány;

2021-11-06 07:29:43

Gyere vissza, Müller Cecília!

Müller Cecília, jöjj vissza hozzánk! Nélküled nem boldogulunk. Bocsásd meg, ha olykor nem vettünk elég komolyan, ki is nevettünk néha. Utálni sosem utáltunk, azt téged nem lehetett, nagyon jól voltál kitalálva, az ország nagynénijeként, aki örök aggodalmas arckifejezéssel, de megbocsátásra kész szívvel terelgeti az ifjabb rokonokat az erény és egészség útjára. A sok marcona férfiú között afféle össznemzeti tántika, aki figyelmeztet: mindenki gombolja be a kabátját, és egye meg a főzeléket. Valamint óvakodjon az idegenektől, ne fogadjon el édességet migránstól, akiknek vérszomjáról személyes kerítésszemlén is meggyőződött. Ha egyszer megkérték rá.

Most mi kérünk, a nemzeted. Ismét bajban vagyunk. Ezt ugyan október végéig nem lehetett bevallani, de már túl vagyunk eucharisztikus kongresszuson, vadászkiállításon, békemeneten, még az ellenzéki gyűlésen is. Lehet, hogy azt sem kellett volna még maszkban sem megrendeznünk, szerencse, hogy a kormánysajtó szerint ott úgyis csak lézengtek. Elhamarkodott kijelentés volt, így nehezebb lesz mindent az ellenzékre kenni. Bár szerintem a vírust Márki-Zay hozta haza Amerikából, Soros direkt jég közé csomagolta neki, eddig Gyurcsány hűtőjében őrizték, most csak ki kellett olvasztaniuk.

Mivel megint világelsők vagyunk, épp a járvány terjedésének gyorsaságában, pénteken a kormányfő a felelősség hárítását előbbre valónak ítélte, mint saját mindenhatósága hitének fenntartását. A kormány nem tud több embert meggyőzni, hogy oltassa be magát, panaszolta a rádióban. Szerintem sok más egyébről sem tud már több embert meggyőzni, de ebben legalább segíthetsz. A miniszterelnök ugyan a munkaadók nyakába akarta varrni a balhét, de te erre is jobb vagy. Rajtuk elég hülyén állnának a stylistok számodra válogatott blézerei és kackiás kendőcskéi.

Egy ország énekli neked szegény Kovács Józsi egykori fesztiválnyertes slágerét: „Jöjj vissza hozzám!”. Hívunk, akár ő a dalban, „mint a megfagyott föld,/ Amikor új tavaszra vár./… Mutasd meg, hogy/ Hol van a boldogság!” És a boldogság mellett mutasd meg újra azt is, hogyan kell portalanítani a nyaralóját annak is, akinek nincs, mivel mossuk meg a tojást, miért üljön feltétlenül előre, aki az érettségire menő gyerekét fuvarozó kocsit vezeti (hátsó ülésről tényleg nehezebb), miért csak az egészségesek menjenek orvoshoz, és így tovább. Olyan híressé lettél, hogy aranyköpéseiddel egy élelmes cégnél ma is rendelhető bögre, söröskorsó vagy póló, S, M, L és XL méretben is.

Ha ez a megfagyott föld-szöveg nem hat meg, gondolj az emelkedettebb történelmi példákra. Lucius Quinctius Cincinnatust a rómaiak az eke szarva mellől hívták vissza a közéletbe rendet csinálni. A krónikák szerint „éppen árkot ásott” (ez már akkor is a közszolgálatra való alkalmasság tanúbizonysága lehetett), de „letörölvén magáról a port” (ebben te is jó vagy), „felöltötte tógáját” és ment. Szóval, drága tisztifőorvos asszony, öltsd fel a tógádat. illetve harci blézeredet, légy a magyar Cincinnatus!

Szerintem épp azért vontak hátrébb, mert túl jó voltál. Téged nem kellett Habonyéknak nulláról felépíteni, valószínűleg természettől ilyen vagy, kedves és simulékony, nem az a hepciáskodó, lázadó fajta. De ha már egyszer kihirdették, hogy megint győztünk, naná, legyőztük a vírust is, akkor ikonikus figurád újbóli megjelenése minden másnál világosabbá tenné: mégiscsak baj van. És ha baj van, lehet, hogy azt is be kell vállalni, ami nem mindig népszerű. Én ugyan ilyen helyzetben az országosan elrendelt kötelező védőoltást sem tartom ördögtől valónak, számos gyerekkori oltásnál nem érezzük ezt szabadságjogaink elviselhetetlen korlátozásának. De értem, hogy ez vitatható kérdés, még Orbánt is értem, hogy mint elődei a hangulatjelentéseket, ő a napi kutatásokat böngészi riadtan arról a közvéleményről, amely elől a lényeges információkat eltitkolja. Ám mi volna, ha nemcsak kutatnának, hanem ezt-azt meg is tennének? Elhiszem, hogy a vakcina a megkerülhetetlen védekezési eszköz, de mindenütt máshol sokfajta más elővigyázatossági módszerrel kombinálják. Olyanokkal is, amelyek még bőven elviselhetők. És ha már oltás, akkor miért nem válogatnak az Unió által összeszedett, közel húsz ösztönzési módszerből? Igen, akár az anyagi természetűekből is. Nálunk még a nagy garral bevezetett oltási igazolvány sem nyújt semmilyen előnyt.

Ha nincs más nyúl a cilinderben, hát jöjjön Müller Cecília! Elég nem szép, hogy úgy bántak vele, mint a nyunyókával. Fejére szállt saját javaslata arról, hogy ”a szülők csenjék el a gyerekek nyunyókáját, amikor alszik, és fertőtlenítsék azt.” Sőt, kobozzák el, nehogy oviba, bölcsibe hurcolássza. Müller Cecília maga volt az ország kedvenc nyunyókája, hát annyi mással együtt elcsenték. Alighanem fertőtlenítik. Jut eszembe! Lehet, hogy a közpénzeket, egyetemeket, alapítványokat, sportpályákat szintén csak fertőtlenítés céljából lopták el tőlünk, amíg aludtunk?

Tudom, gyerekes csacsiság, kisbabás dolog, de azokhoz is ragaszkodnánk. Kérjük vissza az összes nyunyókánkat! Müller Cecíliával vagy nélküle.