Navracsics Tibor;Tapolca;Elkxrtuk;

Navracsics választ kapott a tapolcai mozi vezetőjétől, hogy miért nem vetítik a gyurcsányozós heccfilmet

A filmet a témája miatt nem játsszák.

"Tájékoztatom a film kapcsán, annak témája okán, a lefolytatott egyeztetések eredményeként született döntés alapján a filmet nem tűztük műsorra" - válaszolta Bakonyi Veronika a tapolcai Városi Mozi vezetője Navracsics Tibornak.

Mint megírtuk, a fideszes politikus levélben fordult a tapolcai Városi Mozi vezetőjéhez az Elk*rtuk című film műsorra tűzésével kapcsolatban. A politikus kötelességének tartotta, hogy továbbítsa azon kritikákat, melyekkel az elmúlt napokban szembesült. Nevezetesen, hogy hiába látták már több mint 98 ezren az Elkxrtuk című filmet a hazai mozikban, "a környék lakossága sajnos kénytelen volt a szomszédos városok filmszínházait felkeresni", ha szerették volna megtekinteni az alkotást. Emiatt jogosnak tartja a tapolcai polgárok felháborodását, amiért a film nem szerepel a városi mozi műsorán.

Navracsics a mozivezető levelére egyébként újabb poszttal rukkolt elő. Azt írta, Bakonyi válaszát mindenki figyelmébe ajánlja, aki az előző poszt alatt a független és gazdasági megfontolásokat szem előtt tartó mozi ideája mellett kardoskodott. "Úgy tűnik vannak Tapolcán, akik már szégyenlik azt, amit pár éve gondoltak a 2006-os eseményekről" - írta a fideszes politikus.