szakértői csoport;Márki-Zay Péter;

2021-11-15 16:29:57

Márki-Zay Péter megnevezte szakértői csapatának tagjait

Úgy tűnik, az ellenzéki miniszterelnök-jelölt komolyan gondolta, hogy szakértői kormánnyal vágna neki az ország vezetésének.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje megevezte a szakértői csapatának tagjait, akik a választási programjáért felelnek. A Partizánnak adott interjúból kiderült, a monetáris kérdésekben Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke segít neki, Bojár Gábor milliárdos vállalkozó, a Graphisoft alapítója a gazdaságpolitikai területért felelős, Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője a sportpolitikai kérdésekkel foglalkozik, a DK-s Komáromi Zoltán háziorvos az egészségügyhöz kapcsolódóan tesz majd javaslatokat, míg Fleck Zoltán jogász és szociológus az alkotmányos kérdésekkel és a közjogi átmenettel foglalkozik.

A partizános interjúban Márki-Zay megemlítette Bod Péter Ákos közgazdász nevét is, akitől szintén szívesen fogadna el segítséget.

A miniszterelnök-jelölt az interjú során hangsúlyozta, az alábbi szakértők egy esetleges kormányváltás esetén nem kapnak automatikusan miniszteri kinevezéseket, politikai szerepköröket, mint ahogyan a szakértő lista is változhat még.