titkos;ORFK;őrzés;ügyésszég;Kásler Miklós;

2021-11-22 16:28:55

Kásler-rejtély Budakeszin: a tárcavezetőt szupertitkos akció keretében védi a rendőrség valamitől

AZ EMMI minisztert a rendőrség folyton változó magyarázatokkal és módszerrel - jelenleg egy luxus-titkos lakóbuszból - őrzi. A védelem oka is titkos.

Ez év nyarán jelent meg a sajtóban, hogy Kásler Miklós emberi erőforrás minisztert budakeszi, Makkosi úti ingatlanában éjszakánként egy rendőrautóból őrzik. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) akkor a következő tájékoztatást adta a különös helyzetre: „A rendőrök a mindenkori közbiztonsági helyzet, illetve egyéb szakmai szempontok figyelembevételével látják el, a szolgálatot.”

E nehezen értelmezhető választ a közelben lakók próbálták árnyalni, kik szerint állítólag egyszer betörtek a miniszterhez és értékes vadtrófeákat zsákmányoltak, valamint olyan értékeket, „melyek mibenléte nem tartozik a nyilvánosságra”.

Időközben, a nyár múltán a kék lámpás-szirénás autót a rendőrség egy luxus lakóbuszra cserélte, ahová rendőrök költöztek be, pluszban pedig egy jelzés nélküli civil rendőrautóval is kiegészítette. Rendszámuk: KUG 083, KUG 093. Így már 24 órás az ingatlan védelme.

A Népszava által kapott újabb információk kapcsán mutatott érdeklődésünkre az ORFK meglepetésre – és korábbi közleményüknek súlyosan ellentmondva, már nem hivatkozván a közbiztonsági helyzetre - ezt közölte: ,,Miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.”

Eszerint tehát Kásler büntetőeljárással érintett személy, ám, hogy sértettként védelemét vagy gyanúsítottként házi őrizetét rendeltek el vele kapcsolatban, a közleményből nem derül ki. Miniszter esetében minden büntetőügy az ügyészségre tartozik. A Központi Nyomozó Főügyészség azonban az ügyben hírzárlatot tart, meglehetően különös módon. Az egyetlen tehát, ami kiderült: a Kásler-ügy minden részlete minden szinten szigorún titkos. A miniszter hónapok óta nem reagált megkeresésünkre.