Ausztria;oltáslottó;COVID-19;

2021-11-24 18:37:34

Az ORF is beszállt az oltási lottóba

Ezen a tizennyolc év felettiek vehetnek részt, akik október elseje és december 20-a között kaptak, vagy fognak kapni védőoltást.

Az Österreichischer Rundfunk (ORF), vagyis az osztrák állami rádió és televízió úgy is igyekszik növelni az oltottak számát Ausztriában, hogy oltási lottójátékot indít. Ezen a tizennyolc év felettiek vehetnek részt, akik október elseje és december 20-a között kaptak, vagy fognak kapni védőoltást. Az nem számít, hogy ez az első, a második, vagy a harmadik vakcina. A közel ezer, kisorsolásra váró nyeremény között egy családi készház, és egy elektromos autó is lesz.

Az oltási lottó akció kezdetét Alexander Wrabetz, az ORF vezérigazgatója jelentette be, amire a werimpftgewinnt.at oldalon lehet regisztrálni. Szerinte emberek milliói bíznak meg nap mint nap az ORF újságíróiban, akik a járványról minden nap 24 órában, a tudományos eredmények alapján nyújtanak tájékoztatást. Ám sokszor nem elég maga az információ, az útmutatás ahhoz, hogy megmaradjon az oltás fontossága a világjárvány elleni küzdelemben - hangsúlyozta Wrabetz. Az oltási lottójáték azonban újabb motivációt adhat.  

A velünk szomszédos Burgenland tartományban a legkevesebb a súlyos covidos beteg. A burgenlandiak háromnegyede már megkapta a koronavírus ellen az első oltását. Ez az oltható lakosság 84 százalékát teszi ki - mondta Hans Peter Doskozil tartományfőnök az orf.at-nek.

A nyugati országrésszel határos ausztriai tartományban, ahol sok magyar ingázó dolgozik, a kórházak helyzete sem ad okot aggodalomra, hiszen a lakosság számát nézve, ott a legalacsonyabb az intenzív ágyakon fekvő covidos betegek száma.

A hat burgenlandi oltóközpontban minden héten, szerdától vasárnapig regisztráció nélkül lehet oltásra jelentkezni, így a tartományban élők 14 százaléka már a harmadik vakcinájához is hozzájutott.