Dorosz Dávid;Samsung gyár;Pest Megyei Önkormányzat;tiltakozás;

2021-11-26 12:53:15

Dorosz Dávid szerint ami a gödi Samsung-gyár kapcsán történik, az tragédia

Az összellenzéki országgyűlési képviselő-jelölt részt vett a Pest Megyei Önkormányzat pénteki közmeghallgatásán.

- jelentette ki a Pest Megyei Önkormányzat pénteki közmeghallgatása előtt készített videóban Dorosz Dávid a térség összellenzéki országgyűlési képviselő-jelöltje. Szerinte a problémák a Samsung-gyárhoz köthetők, mivel a „fideszes többség lényegében kiszolgáltatta Gödöt és a környezetet a multinacionális nagyvállalatok profitérdekeinek“.

A politikus közölte, a gyár kiemelt beruházási övezetté nyilvánítása miatt veszik el a gödiektől a pénzt, hogy aztán azt „fideszes haveroknak“ adhassák. Kifogásolta, hogy a körzet országgyűlési képviselője, Tuzson Bence kiszolgáltatja Orbán Viktorral és Rogán Antallal együtt Gödöt a Samsung-gyárnak.

Dorosz Dávid a videóban jelezte, társaival azért vesznek részt az önkormányzat eseményén, hogy hangot adjanak problémáiknak. Hozzátette, mivel az ivóvíz minőségét is veszélyben érzik a helyiek, ezért a "tiszta vízért" petíció átadásával is készültek. Ezzel arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a Mészáros Lőrinc cége által 32 milliárd forintból végzett csatornázási munka "hogyan veszélyezteti a helyiek egészségét és a víznek a minőségét".

- fogalmazott Dorosz Dávid. Hozzátette, az ügynek országos jelentősége is van, mert az egész keretrendszerét a különleges gazdasági övezet jogintézménye adja meg. Ezt a jogintézményt pedig Orbán Viktor azért találta ki, hogy egész területeket vonhasson az ellenőrzése alá.