Polt Péter;Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara;Hadházy Ákos;

Hadházy Ákos kérdésével kényes témára tapinthatott rá, a legfőbb ügyész megtagadta tőle a választ

Az ellenzéki képviselő azt szerette volna megtudni, folyik-e büntetőeljárás a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar valamely vezetője ellen.

„Kérdésének megválaszolására a vonatkozó rendelkezésekre tekintettel nincs lehetőség” - ezt válaszolta a legfőbb ügyész egy Hadházy Ákos által feltett írásbeli kérdésre. Az ellenzéki politikus azt szerette volna többek közt megtudni a vádhatóság vezetőjétől, hogy van-e olyan büntetőügy, melyben érintett a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar valamelyik vezetője. Emellett arra is kíváncsi volt, milyen bűncselekmény gyanújával folyik eljárás és kellett-e kényszerintézkedést hozni.

„Eljutottunk ide is: Polt Péter legfőbb ügyész kerek perec megtagadja a választ egy országgyűlési képviselőtől” - kommentálta a fejleményeket Facebook-oldalán a független országgyűlési képviselő. Jelezte, információi szerint Schadl György elnök saját végrehajtói praxisában jelenleg nem működik, felesége helyettesíti. Állítólag a repülőtéren vették őrizetbe, mikor épp Dubaiba indult volna. „Egyelőre annyit tudok tenni, hogy visszakérdezek: ugyan, árulja már el a legfőbb ügyész úr, miféle jogszabály teszi lehetetlenné, hogy választ adjon egy országgyűlési képviselő világos és egyértelmű kérdésére?” - zárta sorait Hadházy Ákos.