Németh Szilárd;1944;

Pacalos böffenet

Ma ugyanolyan, Magyarország keresztény kultúráját, nemzeti örökségét, a magyarok jövőjét fenyegető erőszakos kihívásokkal kell szembenézni, mint 1944-ben - böffentette el a közösségi oldalon büszkén bemutatott hétvégi kocsonyáját legyűrve a NER felkent konyhafőnöke, a Fidesz alelnöke, Németh Szilárd az 1944 decemberében a nyilasok által kivégzett Kiss János tábornok halálának évfordulójára szervezett megemlékezésen. Tökéletesen meghazudtolva mindent, amiért az altábornagy és társai az életüket áldozták. Kiss ugyanis éppenséggel az ország 1944-es urai ellen próbált tenni valamit társaival a Magyar Nemzeti Felkelés Felszabadító Bizottság katonai vezetőjeként, öt év után reaktiválva magát, miután 1939-ben az ország német orientációja elleni tiltakozásul nyugdíjazását kérte.

A Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára ugyanakkor simán összemosta a Fidesz-kormány propagandáját a második világháború és egyben a magyar történelem egyik legsötétebb korszakával. A kormányhű papagájkommandó tagjaként Németh könnyedén egyenlőségjelet tett az Orbán-kormánnyal szemben kritikus, ugyanakkor Magyarországgal minden létező szervezeteben szövetséges, gazdasági szempontból pótolhatatlan Németország demokratikusan megválasztott vezetése és Magyarország 1944-es német megszállása, a náci kollaboráns Sztójay-kormány uralma, a vidéki zsidóság szinte teljes megsemmisítése, majd a Szálasi-féle nyilas hatalomátvétel utáni totális terror, a fővárosi zsidóság módszeres legyilkolása, az ország teljes kifosztása, a hitleri Németország melletti értelmetlen, utolsó vérig meghirdetett kitartás, illetve a szovjet Vörös Hadsereg katonáinak rémtettei között.

Berta Tibor katolikus tábori püspök a megemlékezésen arról beszélt, az altábornagy meg tudta mutatni, hogy a legnagyobb embertelenségben is lehet embernek maradni. A beszédét végighallgató Némethnek erre szerencsésebb viszonyok között sincs esélye.