Gattyán György;pártalapítás;

2021-12-12 09:17:21

Gattyán: nekem van nagyobb esélyem a kétharmadra, nem az ellenzéknek

A politikába belevágó pornómilliárdos arról is beszélt, már van egy bejelentett pártja. Ennek nevét azonban nem árulta el, mondván „ez talán nem is annyira fontos most”.

„Ahol huszárvágásokkal lehetne haladni, az a digitalizáció. Ez egy olyan kezdőlépés, motor, ami későbbiekben indikátora lehet a gazdasági fejlődésnek. Ezt nemcsak hiszem, hanem pontosan tudom a saját példámon. Mintha ezzel a területtel mégsem foglalkoznánk. Úgy voltam vele, hogyha más nem, akkor én felkavarom ezt az állóvizet” - jelentette ki Gattyán György a Forbes-nak adott interjújában.

Az üzletember sérelmezte, hogy egy egészpályás letámadás indult ellene úgy, hogy meg sem keresték. Azt hangoztatta, nincsen hatalomkényszere, nem azért kell politikusnak mennie, hogy támogatást nyerjen és pénzt szerezzen. Ugyanakkor azt gondolja, hogy a jelenlegi kormányzás „nagyon nem jó”. Az ellenzéki összefogásban mindenkinek volt már ideje, kinek 30 év – Gyurcsány Ferenc –, kinek kevesebb, hogy letegyen valamit az asztalra. Márki-Zay Péter is polgármester egy ideje… - tette hozzá. 

Értetlenségét fejezte ki amiatt is, hogy esetleg neki el kellett volna indulnia az előválasztáson. 

Gattyán György szerint ahhoz, hogy Orbán Viktor legyőzhető legyen, kétharmad kell. 

- jelentette ki magabiztosan.

A pártépítésről szólva elmondta, azt a megfelelő ütemben fel fogják építeni, megvan a megfelelő időzítés rá. Úgy vélekedett, teljesen mindegy, melyik „múlt” kormányoz, mert az ellenzéki összefogás egy teljes félreértés. „A többi párt 2 százalék körül van. Ennyit én három hónap alatt simán összeszedek, ők meg 4-8-12 év alatt érték el. Elnézést, hogy meg mertem jelenni. Minden tiszteletem Márki-Zay Péteré, de ő miért nem hisz magában? Ha hitt volna, elindul egyedül. Amiről én beszélek, az nem is politika, józan felnőtt gondolkodás. Nem látom a mostani pártok eredményeit egyik oldalon sem. Magyarország nem fog így előre haladni. Én ezt most megcsinálom. Van esély.”  

Kifejtette, szerinte az utolsó három hétben fog eldőlni, ki kire szavaz. Arra a kérdésre nem felelt, ki van a csapatában, mondván, az egyelőre nem nyilvános. Saját miniszterelnök-jelöltségével kapcsolatban azt mondta, ha nincsen más, akkor elvállalja ezt a szerepet. Egyik első intézkedésének pedig azt nevezte, hogy kormányfő és miniszter is maximum csak két ciklusig lehessen valaki. Mindezt azzal magyarázta, hogy szükség van a fékek és ellensúlyok rendszerére. 

Az üzletember azt sem érti, honnan jött az a felvetés, mely szerint őt megvette vagy zsarolja a Fidesz. „Minden ember saját magából indul ki. Akinek ez az ellenzéki oldalon eszébe jut, ki tudja, vajon azt ki finanszírozza?” - jegyezte meg. Azzal kapcsolatban, hogy egy NER-közeli magántőke-alapból 900 millió forintot kapott, azt mondta, azt a céget mindenki meg akarta venni, ő azonban nem akarta azt értékesíteni. Ezért azt mondta az érdeklődőknek, hogy szálljanak be. 

- méltatlankodott.