Németország;merényletkísérlet;vírustagadók;

2021-12-15 13:18:10

A szászországi miniszterelnök megölését tervezgették vírustagadó szélsőségesek

Vesztüket olyan újságírók okozták, akik beépültek az erőszakos csoportba, majd egy műsorban bemutatták, mire is készülnek.

- írja a BBC.

A hatósági fellépés azt követően indult el, hogy halálosan megfenyegették Michael Kretschmer miniszterelnököt, aki támogatta a koronavírus megfékezésére szolgáló intézkedéseket. A csoport tagjait azzal gyanúsítják, hogy nyílpuskákkal és különféle szúrófegyverekkel erőszakos bűncselekményekre készültek. Szászországban adták be egyébként a legkevesebb vakcinát Németországon belül. Olaf Scholz új kancellár szerdán arról beszélt, nem engedik, hogy „gátlástalan szélsőségesek e kicsiny kisebbsége” rákényszerítse akaratát a társadalomra. A szászországi rendőrség közölte, hogy a biztonsági erők - köztük a Soko Rex nevű különleges egység - több helyszínen is razziát tartottak azt követően, hogy egy tévéműsorból kiderült, milyen összeesküvést szőnek a miniszterelnök ellen.

A mintegy száz főt számláló csoportba több újságíró is beépült. A tagok egymás közt ötleteltek, illetve parkokban is találkoztak. A tévések bemutattak egy beszélgetést is, amelyben egy férfi arról értekezik, fegyver van náluk és készenlétben állnak. A rendőrség szerint olyan kijelentések hangoztak el részükről, melyek a tartományi kormányfő és más képviselők meggyilkolásáról szólnak. A fejlemények általános felháborodást váltottak ki Németországban.