választás;kampány;ellenzék;Márki-Zay Péter;

2021-12-17 20:02:11

Márki-Zay Péter: rengeteg áruló van az ellenzékben

A közös miniszterelnök-jelölt biztos benne, ha a listán látható helyre teszik Gyurcsány Ferencet, akkor az ellenzék elveszíti a választást.

Normál esetben egyáltalán nem kéne, hogy hasson a Városháza-ügy az ellenzék 22'-es kampányára, hiszen még ha el is akarná valaki adni, semmilyen korrupció nincs benne - jelentette ki az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Szabad Európának adott interjújában. 

Márki-Zay Péter szerint ugyan kellemetlen a dolog, de nem bűncselekményről van szó és noha nem ismeri Cseh Katalin ügyét sem, de ott sem lát semmiféle korrupciós szálat. Emeljenek vádat, vizsgálódjon az OLAF, meglátjuk, mi lesz belőle. De nincsenek fehér borítékok - tette hozzá. A Városháza-üggyel kapcsolatban úgy vélekedett, az a Fidesz elterelő hadművelete és ezek a hangfelvételek - információi szerint - már fél évvel korábbiak és betárazták a várt esetre, hogy Karácsony Gergely lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, és majd robbantják.

Úgy véli, a fideszes árnyékállam abban a pillanatban összeomlik, ahogy elkezdik üldözni a korrupciót. Ehhez az kell, hogy lecseréljék Polt Pétert és Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Vádalkuval a kis tolvajok majd rávallanak a nagy tolvajokra. Ha azok ülnek, a gazdáikat veszítik el ezek az emberek. Reményeim szerint akkor nem Orbán Viktorért vagy Lázár Jánosért fognak dolgozni, hanem a magyar nemzetért - reménykedett. 

Arra a kérdésre, hogy mennyire tudja a Fidesz befolyásolni az ellenzék politizálását, azt felelte, hogy „nagyon”.

- fejtette ki Márki-Zay Péter, konkrét nevek említése nélkül, noha jelezte, sokat tudna mondani, de nem szeretne. 

Gyurcsány Ferenc listás helyével kapcsolatban azt mondta, biztos benne, ha látható helyen szerepelne az ő neve, akkor az ellenzék elveszítette a választást.

Kitért arra is, hogy most rakják össze a kampány költségvetését és senkit sem tudnak visszautasítani. „Ha Mészáros Lőrinc valamilyen oknál fogva átutalna az ellenzék kampányszámlájára ötvenmillió forintot, akkor megköszönjük. Bár nem tartjuk tisztességes úton szerzett pénznek, de az Orbán-rendszer leváltására használnánk” - jegyezte meg. 

Márki-Zay Péter beszélt arról is, nem gondolja, hogy a Mi Hazánk Mozgalomnak vagy a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak lenne esélye bejutni a Parlamentbe. Ha valaki kormányváltást akar, akkor az összefogott ellenzékre fog szavazni egyéniben is, listán is, különben nagyon valószínű, hogy elveszik a szavazata. Emiatt azt látom, hogy minél kiélezettebb a kampány, annál inkább csak a Fidesz vagy az összefogott ellenzék, a nem Fidesz fog erősödni - vélekedett. A Toroczkai László vezette párttal kapcsolatban tett egy érdekes kijelentést: „

A Kutyapárttal kapcsolatban pedig két problémát lát. Az egyik, hogy ha nem jutnak be, akkor azok elveszett szavazatok – és nagy eséllyel nem fognak bejutni. A másik, hogy azzal, hogy nagyon sok helyen elindulnak – még ha a billegőkre most azt is mondják, hogy nem –, sok helyen előfordulhat, ami a XII. kerületben történt, hogy a rájuk leadott szavazatok miatt nyer a Fidesz - vélekedett az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.