Rákay Philip;Pécsi Törvényszék;szólásszabadság;

2021-12-21 21:41:52

Lehet „kormányjobbágynak” nevezni Rákay Philipet

Legalábbis ezt állapította meg első fokon a Pécsi Törvényszék.

Rákay Philip jogszerűen nevezhető „kormányjobbágynak”, valamint „önfelkent Petőfi-reinkarnációnak” - írja a Média1 a Pécsi Törvényszék elsőfokú ítéletére hivatkozva.

Az ügy előzménye, hogy a NER influenszere beperelte a Hírklikket, amiért a portál egyik írásában a felsorolt jelzőkkel illették. Azonban elutasították keresetét. A bíróság megállapította, hogy 

A bíróság megjegyezte, Rákay tisztában lehet azzal, hogy a tágabb értelemben vett közösséget, a közt érintő, a közvéleményt érdeklő ügyekben megjelenő cikkek, hozzászólások nem minden esetben kíméletesek”.

Megjegyezték, hogy ő maga korábban „te politikai kisegítő iskolás hülye gyereknek” nevezett más közéleti szereplőt, vagy éppen a vele egyet nem értőket „ti kis zsúrmarxista ügynököknek” titulálta. A bíróság mindezek értelmében a keresetet elutasította, és arra kötelezte Rákayt, hogy fizessen meg az államnak az illetékes állami adóhatóság felhívására – az abban megjelölt időben és módon – 36 ezer forint le nem rótt elsőfokú eljárási illetéket, valamint az alperesnek 15 nap alatt több mint 190 ezer forint perköltséget.

Így a portál szerint - amennyiben a fideszes influenszer nem fellebbez -  köteles a Hírklikknek majdnem 200 ezer forintot fizetni.

Rákay Philip nemrégiben egyébként azzal került az érdeklődés középpontjába, hogy amiért Fekete-Győr András egyik fotóján gúnyolódott. A Momentum exelnöke ezen egy babahordó bandázzsal (hordozókendővel) magára kötötte gyermekét, miközben rászoruló gyerekeknek pakol össze egy ajándékcsomagot. Mint lapunk is megírta, később egy dühödt posztban magyarázta meg, mire is gondolt valójában.