Győr;Audi;telek;Borkai Zsolt;Rákosfalvy Zoltán;

Nem volt bűncselekmény, hogy a Borkai-orgián feltűnő ügyvéd felvásárolta a győri Audi-telket

Nincs itt semmi látnivaló, tessék továbbmenni – olvasható ki a hatóság határozatából.

Megszüntette az eljárást a rendőrség az Audi győri Logisztikai Központjának létesítése előtti földügyekben. A Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztályának határozata szerint „a cselekmény nem bűncselekmény” - írja a 444.hu.

A portál emlékeztet: Tényi István, a Transparency International, Hadházy Ákos és Juhász István is bejelentést, illetve feljelentést tett. Mindannyian azt feltételezték ugyanis a megjelent cikkek alapján, hogy Győrt hátrány érhette a az ügylet miatt. Borkai Zsolt yachtos szexbotrányának folyományaként bukkant elő újra az a 2012-es történet, mely szerint Borkai Zsolt, Győr polgármestere megsúgta bizalmasának és a jachtos szexfilm másik főszereplőjének, Rákosfalvy Zoltánnak, hogy az Audi mely területen - az ipari parkkal határos ingatlanon - tervezi megépíteni új logisztikai központját. A sajtóbeszámolók szerint Rákosfalvy az információ birtokában 1,5 milliárd forintért felvásárolta az érintett ingatlanokat, hogy azokat az átminősítésük után, rövid időn belül már 7 milliárd forintért adja tovább.

A rendőrség azt állapította meg, hogy Rákosfalvy még 2011-ben vásárolta fel a földterületeket magánszemélyektől, majd vonta össze azokat önkormányzati tulajdonú területekkel egy ingatlanná. A telekátalakítás után az önkormányzat vagyona „osztatlan közös tulajdonként változatlan nagysággal megmaradt”, vagyis a telek értékesítésekor ez alapján nem érte, nem érhette vagyoni kár az önkormányzatot, pedig ez feltétele volna a hűtlen kezelés megvalósulásának. Emellett a nyomozók szerint 

az Audi igazgatósága csak 2012. szeptember 7-én hozta meg a végleges döntést a logisztikai központ helyszínéről.

Arra utaló adatot se találtak, hogy az ügyben illetékes szakhatóságok eljárásai során bárki megszegte volna hivatali kötelességét, túllépte volna hatáskörét, vagy visszaélt volna hivatali helyzetével jogtalan előny szerzése céljából.