MSÚSZ;Szöllősi György;M4 Sport – Év sportolója Gála;

Sportrádió: NER-hangjáték

Január 17-én új Sportrádió kezdi meg sugárzását Budapesten és környékén. Ennek tulajdonosa Orbán Viktor kedvenc sportújságírója, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György.

A Győztesek hangja – ezzel a szlogennel debütál a Sportrádió, amely a 105,9-es megahertzen Budapesten és annak vonzáskörzetében csaknem 1,5 millió emberhez jut majd el. Keresve sem találhattak volna találóbb mottót: a honi sportéletben Szöllősi Györgynél nagyobb nyertese aligha van az Orbán-rajongásnak.

Az újságíró 2007-től 2014-ig a felcsúti Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója volt, ekkor költözött Budapestről a településre, hogy a tűz – avagy Orbán Viktor – közelében legyen. Ma már napnál világosabb, hogy a NER-ben a legkifizetődőbb jellemvonás a lojalitás, és ez Szöllősi esetében kiváltképp igaz. Habár Puskás hagyatéka nem Kispestre, hanem Felcsútra, a helyi akadémiára került, a valaha volt legjobb labdarúgó relikviái értékesítésének se nem a futballista örökösei, se nem a nevét viselő intézmény, és még csak nem is Puskás egykori klubja, a Honvéd a legfőbb haszonélvezője, hanem éppenséggel Szöllősi.

Aki – miután Orbán újfent miniszterelnök lett – idővel a kormányfő kedvenc lapjának, a Nemzeti Sportnak a főszerkesztői tisztét is megkapta; aztán kinevezték a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnökévé, illetőleg most kiderült, hogy az induló Sportrádió tulajdonosa szintén ő.

A 105,9-re tavaly írt ki pályázatot a Médiatanács, kikötésként megfogalmazva: kizárólag sport tematikával lehet indulni. Akkoriban úgy tűnt, mindez azt célozza, hogy az elhallgattatott (az internetre száműzött) Klubrádiót akarják végképp meggátolni abban, hogy frekvenciához jusson. Ezzel szemben, a történtek tükrében immár jól láthatóan, már akkor tervben lehetett, hogy Szöllősi kap egy sportrádiót. Hogy mindez ne legyen nyilvánvaló, az LBK Sport Kft. nevű cég indult és nyerte el a frekvencia tíz plusz hét évre szóló használati jogát. Miként arra a Média1 portál rámutatott: e cégnek az a Kulcsár Csilla Margit volt akkoriban a tulajdonosa, aki annál a Fidesz-közeli Litter-Biró ügyvédi irodánál dolgozik, amely rendszeresen kap a kormánypárttól különböző megbízásokat, és többször nyert már rádiós frekvenciákat, az elmúlt hónapokban többet is. A megnyert frekvenciákat eladni nem lehet, de a jogszabályok azt nem tiltják, hogy magát győztes céget értékesítsék. Ez történt most is: Szöllősi megvette az LBK Sport Kft-t, telephelyét a Felcsúti Fő utcába tetette át, s ezzel együtt átneveztette Online Sportmédia Kft-re.

A Szöllősi tulajdonában lévő csatorna a Szöllősi által főszerkesztett nemzetisport.hu-n is hallható lesz. A Mediaworks tulajdonában lévő sportlap munkatársakat is szolgáltat majd a főszerkesztője rádiójához, és nyilvánvalóan a hirdetési osztálya is telepakolja majd állami hirdetésekkel a sportrádiót.

Amely olyan neves riportereket toborzott össze, mint az F1-es közvetítésekből ismert Szujó Zoltán, a rádiós legenda Török László, valamint Csisztu Zsuzsa, Harsányi Levente, Lantos Gábor és Szegő Tibor. A tervek szerint a zenei kínálaton túl sugároznak majd magazinműsorokat, háttérbeszélgetéseket, híreket és helyszíni tudósításokat. Meglehet, még az élvonalbeli focibajnokságról is lesz körkapcsolás, ha már olyan sok ezren akarnak értesülni az NB I-es eseményekről, hogy általában pang az összes lelátó.

Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy minden mindennel összefügg.

Az egész rádió gründolását Szöllősi az Év Sportolója Gálán jelentette be. Ennek az eseménynek a főszervezője a Magyar Sportújságírók Országos Szövetsége. Aminek, hangsúlyozzuk, az elnöke Szöllősi. Így kapcsolódnak össze független(nek látszó) szervezetek, kormányközeli- és magáncégek, és alakítanak ki egy olyan hálót, amelyből szépen elfolyik jó sok milliárd közpénz. Amiből persze az igazán lojális NER-katonák szépen híznak és híznak.

Az Év Sportolója Gála díjazottjaiAz év férfi sportolója: Szilágyi Áron (vívó) Az év női sportolója: Csipes Tamara (kajakozó) Az év csapata (hagyományos csapatsportok): női vízilabda-válogatott Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye): női kajak négyes (Bodonyi Dóra, Csipes Tamara, Kárász Anna, Kozák Danuta) Az év fogyatékos sportolója: Kiss Péter Pál (kajakozó) és Pap Bianka (úszó) Az év fogyatékos csapata: női kerekesszékes vívóválogatott (Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné Mező Boglárka, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla) Az év sportpillanata: Fiola Attila gólja a labdarúgó Európa-bajnokságon, Franciaország ellen - az M4 Sport honlapján szavaztak a szurkolók, a legjobb három közül pedig szakmai zsűri döntött a győztesről MSÚSZ-életműdíj: Raduly József magyar bajnok és kupagyőztes válogatott labdarúgó - az MSÚSZ elnökségének döntése alapján Az év E-sportolója: Blazsán Patrik (autósport) Az év szabadidős sporteseménye: Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa (Debrecen)