Gattyán György;Megoldás Mozgalom;Huszár Viktor;

2022-01-11 13:05:00

Orbán Viktorral koccintott és fotózkodott Gattyán György pártjának leendő alelnöke

A fiatal közgazdász, sportvezető a Rahimkulov-család egyik üzletében is felbukkant.

Saját honlapján közölt közös fényképet Orbán Viktor miniszterelnökkel Huszár Viktor, akiről a napokban derült ki, hogy a milliárdos Gattyán György pártjának, a Megoldás Mozgalomnak az egyik alelnöke lesz – vette észre a Népszava.

Gattyán György néhány hete jelentette be, hogy pártot alapít a 2022-es parlamenti választásra, ami pedig Huszár Viktort illeti, úgy tűnik, ő a leginkább a Fideszhez fogja kötni az új politikai alakulatot. róla Karácsony Gergely azt állítja, a fiatal közgazdász, sportvezető a Rahimkulov-család egyik üzletében bukkant fel. A főpolgármester szerint az orosz oligarchafamília és Huszár Viktor csalta fel közös irodájukba – az Orbán család könyvelője, a jelenleg Rahimkulov család körül mozgolódó Gansperger Gyula segítségével – Bajnai Gordon volt miniszterelnököt egy „baráti” beszélgetésre. Az eszmecsere hanganyagát manipulált formában a kormánysajtó azóta is a fővárosi vezetés lejáratására használja.

Karácsony Gergely szerint az, hogy Gattyán György pártjában a „fideszes lejárató kampányban főszereplő orosz oligarcha” egyik embere lesz az alelnök, nem véletlen. Ez ugyanis szerintük arra is utal, hogy Rogán Antal propagandaminiszter – akit az ellenzék egységesen a Gattyán-féle párt ötletgazdájának lát – nem tüntette el alaposan a Fidesz felé vezető nyomokat. Az mindenesetre tény, hogy a Gattyán-féle teqballszövetséget is irányító Huszár Viktor személye nélkül is sokkal több köti össze Gattyán Györgyöt a NER-rel, mint ami elválasztja.

A a Fidesz 2010 után milliárdos online pornóban utazó webkamera-szolgáltatását, a Live Jasmint is célba vette. Gattyán György cége ellen tömegével indultak az adóhatósági eljárások, az üzletember pedig a vállalatbirodalma egy részét Luxemburgba menekítette. Ugyanakkor az utóbbi években már inkább egy szép barátság kezdete bontakozott ki, sőt, Gattyán György minden jel szerint inkább abban érdekelt, hogy a Fidesz hatalmon maradjon. A milliárdos egyik új vállalkozása, az elektronikus aláírás hitelesítéssel foglalkozó Netlock Kft. ugyanis hirtelen az állami Magyar Villamos Művektől, illetve a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től is megrendeléseket kapott, de a cég referenciái között szerepel a Szerencsejáték Zrt. is. A Válasz Online ráadásul azt is kiderítette, a Netlockban a tavalyi év elején 900 millióval szállt be egy Rogán Antalhoz-közeli magántőkealap. Ez azért is figyelemre méltó, mert a propagandaminiszter néhány éve mint feltalálóként is ismertté vált. Lehet, hogy csak véletlen, ám tény, hogy a Rogán Antal nevére bejegyzett szabadalom, a digitális aláírási eljárás éppenséggel a Netlock főtevékenységének profiljába vág.

Annak már lapunk nézett utána, hogy a Gattyán-birodalom máig fő pénztermelőjének számító LiveJasmin körül is történt valami. A LiveJasmin-céghálózat egyik vállalkozását, az Imperial Galactica Kft.-t nemrég a Fidesz egyik fő bizalmi ügyvédi irodájának számító Sárhegyi és Társa ügyvédi iroda vásárolta meg Gattyán Györgytől. A milliárdos hétfőn nyílt levéllel jelentkezett, amelyet az egységes ellenzéknek címzett. Ebben a többi között arról írt, hogy célja a kormányváltás „biztos és zökkenőmentes” megvalósítása. Emellett öt pontot is ajánlott a pártvezetők figyelmébe, amelyekkel Magyarország átléphet a XXI. századba.

Kerestük az ellenzéki összefogás, Egységben Magyarországért sajtóosztályát, de eddig nem reagált arra, hogy tárgyalna-e a milliárdossal.