Gattyán György;

2022-01-11 13:05:00

Orbán Viktorral koccintott és fotózkodott Gattyán György pártjának leendő alelnöke

A fiatal közgazdász, sportvezető a Rahimkulov-család egyik üzletében is felbukkant.

Saját honlapján közölt közös fényképet Orbán Viktor miniszterelnökkel Huszár Viktor, akiről a napokban derült ki, hogy a milliárdos Gattyán György pártjának egyik alelnöke lesz – vette észre a Népszava.

A fiatal közgazdász, sportvezető a Rahimkulov-család egyik üzletében bukkant fel. Karácsony Gergely főpolgármester ugyanis azt állítja, az orosz oligarchafamília és Huszár csalta fel közös irodájukba – az Orbán-család könyvelője, a jelenleg Rahimkulovék körül mozgolódó Gansperger Gyula segítségével – Bajnai Gordon volt miniszterelnököt egy „baráti beszélgetésre.” Az eszmecsere hanganyagát manipulált formában a kormánysajtó azóta is a fővárosi vezetés lejáratására használja.

Karácsonyék szerint az, hogy Gattyán pártjában egy „fideszes lejárató kampányban főszereplő orosz oligarcha” egyik embere lesz az alelnök, nem véletlen. Ez ugyanis szerintük arra is utal, hogy Rogán Antal propagandaminiszter – akit az ellenzék egységesen a Gattyán-féle párt ötletgazdájának lát – nem tüntette el alaposan a Fidesz felé vezető nyomokat. Az mindenesetre tény, hogy a Gattyán-féle Teqball-szövetséget is irányító Huszár Viktor személye nélkül is sokkal több köti össze Gattyánt a NER-rel, mint ami elválasztja.

A milliárdos internetes webkamera és szexcégét, a Live Jasmint is célba vette a Fidesz 2010 után. Gattyán ellen csőstül indultak az adóhatósági eljárások, az üzletember pedig a cégei egy részét Luxemburgba menekítette. Ugyanakkor az utóbbi években már inkább egy szép barátság kezdete bontakozott ki, sőt a jelek szerint Gattyán inkább abban érdekelt, hogy a Fidesz hatalmon maradjon. A milliárdos egyik új vállalkozása, az elektronikus aláírás hitelesítéssel foglalkozó Netlock Kft.-nek ugyanis hirtelen az állami Magyar Villamos Műveknél illetve a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél is megrendelései lettek, de a cég referenciái között szerepel a Szerencsejáték Zrt. is.

A Válasz Online ráadásul azt is kiderítette, a Netlock-ban a tavalyi év elején 900 millióval szállt be egy Rogán Antalhoz-közeli magántőkealap. Ez azért is figyelemre méltó, mert a propagandaminiszter néhány éve mint „feltaláló” is ismertté vált. Lehet, hogy csak véletlen, ám tény, hogy a Rogán Antal nevére bejegyzett szabadalom, a digitális aláírási eljárás éppenséggel a Netlock főtevékenységének profiljába vág.

Azt lapunk derítette ki, hogy a Gattyán-birodalom máig fő pénztermelőjének számító, webkamera és szexoldal körül is történt valami. A Jasmin-céghálózat egyik vállalkozását, az Imperial Galactica Kft.-t nemrég a Fidesz egyik fő bizalmi ügyvédi irodájának számító Sárhegyi és Társa ügyvédi iroda vásárolta meg Gattyántól. Ilyen előzmények után Gattyán György hétfőn nyílt levéllel jelentkezett, amelyet az egységes ellenzéknek címzett. Ebben többek között arról írt, hogy célja a kormányváltás biztos és zökkenőmentes megvalósítása. Emellett öt pontot is ajánlott a pártvezetők figyelmébe, amelyekkel Magyarország átléphet a XXI. századba.

Kerestük az Egységben Magyarországért sajtóosztályát, de eddig nem reagáltak arra, hogy tárgyalnának-e a milliárdossal.