Niedermüller Péter;bulinegyed;Bajkai István;

Niedermüller Péter nyilvánosan vitázna Bajkai Istvánnal a bulinegyedről

A polgármester reméli, hogy a kormánypárti honatya elfogadja a kihívást.

„Azt javaslom, hogy mielőbbi, Önnek is megfelelő időpontban és helyen, a nyilvánosság bevonásával vitassuk meg a »bulinegyed« helyzetét, az itt élő emberek problémáit, a kultúrnegyed elképzelését, azt, hogy ki mit tett és tesz Belső-Erzsébetvárosért”

- közölte szerda délután Facebook-oldalán a VII. kerület DK-s polgármestere.

Niedermüller Péter mindezt arra reagálva közölte, hogy Erzsébetváros fideszes országgyűlési képviselője, Bajkai István az elmúlt napokban több különböző fórumon kinyilvánította véleményét az önkormányzat munkájáról. A kerületvezető szerint itt több olyan állítást is megfogalmazott a politikus, „amelyek nem felelnek meg az igazságnak, félrevezetőek, csúsztatásokon alapulnak”. Megjegyezte, demokratikus európai országokban az a szokás, hogy a különböző nézeteket képviselő politikusok nem a sajtón keresztül üzengetnek egymásnak, nem a médiában vádaskodnak, hanem nyilvános vitákon ütköztetik álláspontjukat. Éppen ezért nem a sajtóban akar reagálni a felvetésekre, hanem vitára invitálta Bajkai Istvánt.

„Bízom abban, hogy elfogadja javaslatomat és az itt élő emberek érdekében vállalja ezt a vitát” - zárta posztját Niedermüller Péter.