Bayer Zsolt;Márki-Zay Péter;Sajtóklub;

2022-01-16 21:03:00

Bayer Zsolt: Márki-Zay és Jakab nárcisztikus, Kohlhaas-szindrómás seggfejek

Újfent heves ellenzékgyalázásban törtek ki a vasárnap esti Sajtóklub résztvevői.

A hivatásos mocskolódók keménymagja azokat az ellenzéki reakciókat tárgyalta ki az adásban, amelyek a miniszterelnök által bejelentett hatósági árstopra születtek. 

„Én nemigen fordítanék túl sok energiát a Márki-Zay-féle idióták hülye szavaira, mert teljesen fölösleges” - adta meg a műsor alaphangját a Demokrata főszerkesztője. Bencsik András ezt követően hosszasan dicsérte a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseit. 

- vetette közbe nem sokkal később Bayer Zsolt, miután mindenki alaposan kidühöngte magát az ellenzék megnyilvánulásain.

A műsor vége felé ugyancsak kapott egy nagy adaggal az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. 

„Márki-Zay... minden nap meg tudjuk nézni, hogy az elmúlt hónapokban Márki-Zay a szokásos kis, lassan már legendássá váló könyvespolca előtt miket pofázott. Elmondja a saját hangjával, saját tepsi pofájával, hogy az mán' pedig ingyenes egészségügy nincs, tök jó piaci alapon fizetős...majd akkor a fűszoknyás lányok hozzák a mojitót...nem lett volna szabad a vizitdíj, meg a kórházi napidíjellenes népszavazást kiírni... ezt megnézi az ország, mert ő mondja. Akkor valószínűleg szólnak neki, hogy »Te Peti, ez szar« és akkor kiáll másnap és rezzenéstelen arccal elmondja, hogy az Orbán készül fizetőssé tenni az egészségügyet. És ülsz és nem hiszed el. Pedig kénytelen vagy, mert ezek ezek” - fejezte be kirohanását Bayer Zsolt. Lezárásként hozzátette,  

* A Kohlhaas-szindróma egy olyan pszichiátriai tünetegyüttes, mely kóros viselkedésformákban nyilvánul meg. Nevét Kohlhaas Mihály (eredeti címén Michael Kohlhaas) Heinrich von Kleist történelmi tárgyú kisregény főhőséről kapta. 

(A megmondóember első, Márki-Zay Pétert sértegető megjegyzése az alábbi videóban 10:09-nél, utolsó, szó szerint idézett fejtegetése 40:16-nál hallható - szerk.)