Márki-Zay Péter;kommunikáció;Fidesz;gyűlöletkampány;

2022-01-18 14:57:10

Márki-Zay Péter szerint a „nagyon képzett értelmiségi elit” sokszor berzenkedik kommunikációja miatt

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint ugyanakkor el kell mondani mindenkinek, hogy a kormánypártok hozzák be a migránsokat.

„Rekord halálozás, rekord infláció, rekord korrupció"foglalta össze Márki-Zay Péter kedden a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában, mit gondol az Orbán-kormányról. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeszerint ez Orbán tizenkét éves működésének a mérlege. Ezzel szemben az ellenzék 30 legkiválóbb, jobb és baloldali szakembere együtt, konszenzusban alakította ki a Felemelkedő Magyarország programját, amely nem a kevés kiváltságos országa, hanem a vállalkozók védelmét is magában foglaló, a „cigányságot felemelő, és szeretettel integráló ország”. A politikus úgy véli, ez az az ország, ahová hazajönnének a százezrek, akik külföldre mentek jobb élet reményében. A program része továbbá az egészségügy helyreállítása.

Márki-Zay Péter Dunaszerdahelyre látogat, ahol azt szeretné elmondani a határon túli magyaroknak, hogy korrupció és szavazatvásárlási szándék nélkül támogatják és szeretik határon túli nemzettestvéreiket.

Kapott kérdést arról is, mit lehet mondani azoknak a szavazóknak, akik bár semmilyen kiváltságot nem élveznek az Orbán-rendszerben, mégis elvakultan ragaszkodnak a Fideszhez. Márki-Zay Péter szerint ezek az emberek a Fidesz gyűlöletkampánya miatt egy „még rosszabbtól való félelem” miatt szavaznak a kormánypártokra. 

Az ellenzék nem csak az összefogás hiánya miatt nem tudott kormányt váltani, hanem mert nem tudta hiteles cáfolatát adni a kormánypártok vádjainak, például, hogy nem akar menekülteket csábítani Magyarországra. Majd azzal folytatta, ameddig több millióan vannak azok, akik a Fidesz által kitalált ellenségektől félnek és az ellenzék nem tudja nekik elmondani, hogy akkor se szavazzon rájuk, még ha tart is ettől. Éppen ezért kellett elmondani, hogy a kormánypártok hoztak be migránsokat - tette hozzá. 

Márki-Zay Péter azt hangoztatta, borzasztó, hogy a „gyűlöletkampányok” működnek. Ezeket mindenképpen le kell állítani - akár a romák, akár a migránsokról van szó. Ezt pedig nem lehet másképp megtenni, mint elmondani az embereknek a „kendőzetlen igazságot”.