Orbán Viktor;gyermekvállalás;Márki-Zay Péter;

Márki-Zay: Orbán a gyermekekért aggódik, de százezerszám szánja őket zsellérnek és jobbágynak

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje hazug képmutatónak tartja a jelenlegi kormányfőt.

Hétgyermekes édesapaként is felfordul a gyomrom a hazug képmutatástól – írta a Facebook-oldalán Márki-Zay Péter Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi kampányvideóról. A felvételen, amely egy kónyi háromgyerekes családnál tett látogatásáról készült, a kormányfő arról beszélt, hogy „semmi nem számít, csak hogy van-e gyerek, meg mennyi van”, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje  azonban megjegyezte, 

„a Magyarországot kifosztó, gyermekek tíz- és százezreit zsellérnek és jobbágynak szánó miniszterelnök ilyen arcátlanul játssza el az ország bölcs és gondoskodó atyját.”

Márki-Zay Péter szerint azokra is gondolni kell, akiknek nem a gyermekvállalás a sorsa, vagy azért, mert rákényszerülnek, vagy azért, mert elhívja őket egy olyan feladat, ami mellett nem tudnak felelősséggel gyermeket vállalni. Ilyenek például szerinte a tudósok, művészek, papok, az egészségügyi problémákkal küzdők is.

Mint fogalmazott, a politikusoknak nem az a dolga, hogy hazug mondatokat ismételjenek, hanem például az, hogy valóban könnyebbé tegyék a gyermekvállalást, az örökbefogadást, a lombikprogramban való részvételt, amit a jelenlegi kormány nem tesz meg.

„Ahogy nem biztosít korszerű oktatást vagy éppen gondoskodó egészségügyet a magyar családoknak. Ezen akarunk változtatni. Kenetteljes hazugságok helyett olyan politika kell, ami kiemelten figyel a családokra, a gyerekekre. És igen: a nőkre”– fűzte hozzá Márki-Zay Péter.