NB I;Kubatov Gábor;Orbán Viktor;FTC;Puskás Akadémia FC;

2022-01-27 21:31:17

Rossz hírt kapott Felcsútról Kubatov Gábor

Aligha repes az örömtől Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke, a Fidesz alelnöke és pártigazgatója, Joao Nunes fejesgóljával ugyanis a felcsúti Puskás Akadémia 1-0 arányban legyőzte a klubja címvédő és listavezető csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójából elhalasztott és csütörtökön pótolt mérkőzésen. 

A mérkőzést a vendéglátó Puskás Akadémia – Orbán Viktor magyarországi kedvence – kezdte veszélyesebben, sorra alakítva ki a helyzeteket a vendégkapu előtt. Az FTC körülményesen, lassan futballozott, majd az első félidő közepén Muhamed Besic már második sárga lapját kapta, ami után a fővárosi csapat létszáma tíz főre fogyatkozott. Az emberelőny inkább a Puskás Akadémiát zavarta meg – tudósít az MTI ezzel a magyar futballra fájóan jellemző mondattal – , de aztán a felcsútiak a szünet előtti utolsó pillanatokban egy sarokrúgást követően megszerezték a vezetést.

Fordulás után,  második félidőben megélénkült a játék, főleg az FTC jóvoltából, amely emberhátránya ellenére folyamatosan támadott. A Puskás Akadémia jobbára védekezett, és a megszerzett labdákkal próbált veszélyeztetni. Bár az FTC a hajrában elkeseredetten rohamozott az egyenlítésért, a Puskás akadémia a lefújásig megőrizte előnyét.

Ez egyébként az OTP Bank Liga 17. fordulója volt, és ami az élbolyt illeti, az FTC 35 ponttal áll az élen, mögötte a második 34 ponttal a Kisvárda, csütörtöki győzelmével pedig a Puskás Akadémia szintén 34 pontot tudhat magáénak, csak gólkülönbsége miatt szorult a harmadik helyre.

OTP Bank Liga, 4. forduló

Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 1-0 (1-0)

Pancho Aréna, 2161 néző, játékvezető: Bognár

Gólszerző: Joao Nunes (45+4.)

Kiállítva: Besic (24.)

sárga lap: Gera (88.), Szolnoki (90.), Slagveer (92.), illetve Besic (15., 24.), Civic (92.), Blazic (lefújás után)

Puskás Akadémia

Markek - Mezghrani, Joao Nunes, Spandler, Szolnoki - Favorov (Skribek, 84.), van Nieff - Slagveer, Corbu (Urblík, 76.), Komáromi (Gera, 76.) - Kozák

Ferencváros

Dibusz - Botka (Wingo, 71.), Dvali, Blazic, Civic - Besic, Loncar - Zubkov (Mak, 71.), Tokmac, Uzuni - Bassey (Vécsei, 28.)