Rákosmente;autósüldözés;sérült rendőr;gyalogosgázolás;

2022-01-28 22:41:50

Filmbeillő autósüldözés volt Rákosmentén, az egyik szirénázó rendőrautó elütött egy nőt (videó)

Egy 16 éves fiatal, jogosítvány nélkül kezdett ámokfutásba, rendőrautókkal ütközött, elsodort egy egyenruhást is, mielőtt elfogták.

Autósüldözés volt Rákosmentén: a hatóságokat igencsak megdolgoztatta a menekülő „versenyző”, még egy BKK-busszal is megpróbálták útját állni a Pesti úton pénteken hajnali 3 órakor – tett közzé az esetről egy videófelvételt a Rákosmenti Pirítós nevű XVII. kerületi Facebook-oldal. A történtekről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya az MTI-vel azt közölte, hogy egy 16 éves,  jogosítvánnyal nem rendelkező fiatal péntek hajnalban Budapesten nekihajtott személyautójával egy rendőrautónak, elsodorta a mellette álló rendőrt, majd újabb rendőrségi autóval ütközött.

A részletes rendőrségi tájékoztatás szerint pénteken 1 óra 40 perc körül a XV. kerületi Páskom parknál akartak megállítani egy autót, amely a forgalommal szemben haladt az egyirányú úton. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, nekihajtott egy szolgálati gépkocsinak és elsodorta a mellette álló rendőrt, aki könnyű sérülést szenvedett. Több rendőri egység kezdte követni a járművet, amely a jelzéseket figyelmen kívül hagyva tovább száguldozott. A menekülő autós később még egy rendőrautónak nekiütközött, majd onnan is továbbhajtott. A rendőröknek három óra körül végül a XVII. kerületben sikerült megállítaniuk a járművet, amelyben a 16 éves vezetővel együtt hárman utaztak.

Ugyanakkor az akció során az egyik, megkülönböztető jelzéssel haladó szolgálati autó elütött egy elé lépő asszonyt, akit a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba, a baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja. Péntek este a police.hu számolt be arról, hogy az elütött 60 éves nő súlyos lábsérülést szenvedett. Őt a kórházban meglátogatta Markó Attila rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese, és  mielőbbi felgyógyulása érdekében a BRFK támogatásáról biztosította.