Schadl György;Völner Pál;gazda;korrupció;

2022-02-08 18:05:42

Nem biztos, hogy kormánytag volt Schadl György „gazdája”, hiába mondja ezt Márki-Zay Péter

Hogy ki lehet, azt továbbra is homály fedi.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint ügyészségi iratok bizonyítják, hogy egy kormánytag külföldön rendszeresen kenőpénzt kapott a végrehajtói kar elnökétől. Valójában ilyen információkat nem tartalmaz a nyomozati anyag – írja a Lakmusz.

A portál emlékeztet, hogy még február hatodikán, a negyedik Orbán-kormány tagjait ábrázoló tablót osztott meg politikusi Facebook-oldalán Márki-Zay Péter. Ezt úgy kommentálta, hogy „az egyik, a képen szereplő kormánytagról ügyészségi dokumentumokból tudjuk, hogy külföldön rendszeresen kenőpénzt vett át a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar azóta előzetes letartóztatásban lévő elnökétől, Schadl Györgytől.”

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint ezt a politikust, akit Völner Pál volt igazságügyi miniszterhelyettes korrupciós ügyének nyomozati irataiban „gazda” névvel illetnek, és aki a poszt szerint Kubába utazott a kenőpénzért, nagy erőkkel „bújtatja” a kormány.

A Lakmusz szerint a bejegyzésben forrásként hivatkozott ügyészségi iratok nem tartalmazzák azokat az információkat, amelyekről Márki-Zay írt. 

Ehhez képest Márki-Zay Péter a bemutatott posztban tényként kezeli, hogy a kormány egyik tagja a bizonyos „Gazda”, és hogy ez a kormányzati politikus rendszeresen kenőpénzt vett át külföldön Schadl György végrehajtói kar elnöktől, egy alkalommal biztosan Kubában. A forrásként megjelölt ügyészségi nyomozati iratok ilyen információkat valójában nem tartalmaznak. A portál kereste a bejegyzéssel kapcsolatban az ellenzéki miniszterelnök-jelölt stábját is, de a cikk élesítéséig nem érkezett tőlük válasz.