Gyurcsány Ferenc;Karácsony Gergely;Iványi Gábor;

2022-02-21 13:42:00

Gyurcsány Ferenc: Iványi Gábor egy fáradt sóhajában több van, mint a ti egész nyavalyás életetekben

A főpolgármester pedig nem tudja, ezekre van-e bocsánat ezekre a tettekre. 

„Persze. Szántsátok fel a tisztesség földjét! Hintsétek be sóval a becsület még megmaradt magvait!” - írta közösségi oldalán hétfőn a Demokratikus Koalíció elnöke.

Gyurcsány Ferenc azt követően nyilvánult meg, hogy - mint lapunk is beszámolt róla - fegyveres adóhatósági nyomozók szállták meg az Oltalom Karitatív Alapítvány irodáit és költségvetési csalás gyanúja miatt házkutatást tartanak.

„Büntessetek! Aztán röhögjetek közben agresszív vigyorral! Nekimentek Iványi Gábornak! Mik vagytok? 

- jelentette ki a volt miniszterelnök.


„Iványi Gábor eddigi pályafutása alatt egymaga többet tett a szegények megsegítéséért, mint ez a hazug, aljas kormány, amely üldözi és kirekeszti a hajléktalan embereket. Most, hogy a neve felmerült, mint az egységes ellenzék államfő-jelöltje, és kritizálta a kormányt, politikai bosszúhadjáratot indítanak ellene” - ezt már Karácsony Gergely írta Facebook-oldalán. A főpolgármester „szörnyen” sajnálja, hogy azt a világot élik Magyarországon és ilyen undorító módszerekkel próbálnak ellehetetleníteni egy olyan embert, akinek egész élete a másokról való gondoskodásból állt.

Állítása szerint a politikus reggeltől estig tudná sorolni azokat a Fidesz-közeli cégeket, ahol lenne keresnivalója az adóhatóságnak, egyúttal szolidaritását fejezte ki Iványi Gáborral és egyesületével. Reményét fejezte ki, lesz ereje ugyanolyan bátorsággal és szeretettel folytatni a munkáját, ahogyan eddig is tette. 

„A magyar állam helyett is szégyellem magam, soha többé egyházüldözést!” - utóbbit már az ellenzék egyházügyi felelőse írta közösségi oldalán. Lukácsi Katalin lapunk cikkét megosztva hozzátette, ezért is szeretnének kormányváltást, hogy a hatalom a jövőben ne vegzálhassa az egyházakat.