visszalépés;Varga-Damm Andrea;választás 2022;

Videón, ahogy Varga-Damm Andrea bejelenti, mégsem indul az országgyűlési választásokon

Éppen ezért péntektől már a 2024-es EP-választásokra gyúrnak, mivel a Fideszt és a baloldalt „haza kell takarítani Brüsszelből”. 

„A 2022-es választásokon a ReforMerek és képviselőjelöltjeik nem méretik meg magukat” - jelentette be egy csütörtök délután közzétett videóban a párt alapítója.

Varga-Damm Andrea - aki a Jobbik színeiben lett ismert politikus - azt mondta, ugyan összegyűjtötte az indulásához szükséges aláírásokat és azokat le is fogja adni, de nem kéri nyilvántartásba vételét. Ő maga egyébként Óbudán indult volna a fideszes Bús Balázs és a hatpárti ellenzéki összefogás színeiben rajtvonalra álló Szabó Tímea ellenében. 

Varga-Damm Andrea azt hangoztatta, „a ReforMereket senki ne úgy emlegesse, hogy bármely politikai oldal esélyeit rontotta volna.” Azt hangoztatta, nem szeretné, ha esetleg rájuk sütné azt valaki, miattuk nem nyerte meg a választást. A két tábor - a baloldal és a Fidesz - olyan mértékben tönkretette a magyar társadalmat, hogy ennek következményeit nekik kettejüknek kell viselnie. Úgy véli, azt kell látni az embereknek, őket csak szavazógépnek, eszköznek tekintik arra, hogy a politika porondján munka és felelősség nélkül jó jövedelmet tudjanak realizálni. Tapasztalatairól szólva elmondta, megítélésük szerint az emberek hatvan százaléka elutasítja a politikát. 

Varga-Damm Andrea beszélt arról is, hogy csütörtöktől már a 2024-es EP-választásokra készülnek. Ezen a referendumon az a céljuk, hogy 

„ezt a két bandát” - a baloldalt és a Fideszt - „haza kell takarítani Brüsszelből”.