ellenzék;lista;választás 2022;

Itt a teljes ellenzéki lista

Rehabilitálták Gréczy Zsoltot, és az ex-tévés Kálmán Olgát is befutó helyre tették Gyurcsányék. 

Közzétették a teljes ellenzéki listát, melyet majdhogynem az utolsó utáni pillanatokban adott le a hatpárti összefogás. Az élbolyban nincs nagy meglepetés, az első öt helyet az előválasztási miniszterelnök-jelöltek foglalják el. 

Ugyancsak előkelő helyre került a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc (8.), a szocialista Molnár Zsolt (11.), valamint a humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettes, Gy. Németh Erzsébet (14.). Az új arcok közt biztos befutó lesz Kanász-Nagy Máté LMP-társelnök (21.), a korábbi tévés, Kálmán Olga, (24.), Demján Sándor egykori jobbkeze, Dávid Ferenc (28.) vagy éppen a korábbi szakszervezeti vezető, Kordás László (30.)

Több, egyéniben induló jelölt is a lista végén kapott helyet - őket vagy biztos befutónak szánják, vagy pedig maguk nem szeretnének képviselők lenni, amennyiben vereséget szenvednek. Ilyen a DK szóvivője, Barkóczi Balázs, aki a XV. kerületben indul el, a párt alelnöke, Varju László, a II. kerületben ringbe szálló párbeszédes Tordai Bence, a VIII.-IX. kerületben Jámbor András, vagy éppen a momentumos Orosz Anna. 

Ugyancsak a lista végén kapott helyet, ezért várhatóan kiesik az MSZP-t és az LMP-t megjáró, majd a Jobbikban landoló Demeter Márta, és a szocialisták korábbi elnöke, a pártból 30 éves tagsága után kizárt Molnár Gyula.