művészeti vásár;

Műtárgyak napfényben

Az Art and Antique művészeti vásár azért van a Bálnában, ilyen napfényes helyen, hogy a nagyközönség át tudja tekinteni mindazt a műtárgyat, ami ma a műgyűjtést és a művészetet jelenti – mondta Antalffy Péter művészettörténész az Art and Antique sajtótájékoztatóján. Az immár negyedik alkalommal megrendezett seregszemle ezúttal ugyanis új helyen, a IX. kerületi Bálnában várja az érdeklődőket, több mint harminc kortárs és klasszikus galériával, aukciósházzal és műtárgykereskedő kiállítóval.

A tárlaton ráadásul igazi kincsekre lehet lelni. Többek közt az Erdész Galéria Bortnyik Sándor és Nádler István műveit mutatja be, a Bodó Galéria Boldi-szobrokkal készült, míg a Kalman Maklary Fine Arts standján Hantai Simon-festményt és Jeff Koons lufiszobrokat is láthatunk. A vásáron emellett bútorokat és ékszereket is kiállítanak.

A szemle egyik fő attrakciója a Virág Judit Galéria standján található Csontváry Kosztka Tivadar Pirosruhás gyermek című képe, mely a művész 1994-es nemzetközi kiállítás-sorozata előtt tűnt fel egy magyar magángyűjteményből.

A vásárhoz kapcsolódik egy jótékonysági online aukció is, amelynek tárgyait a kiállító galériák ajánlották fel. Az Axioart felületén március 6. délután négy óráig lehet licitálni, a befolyt összeget pedig az autizmussal élők támogatását célul kitűző Autistic Art Alapítvány számára ajánlják fel az autista lakóotthonok működésének támogatására.

Infó:

Art and Antique művészeti kiállítás és vásár

Megtekinthető: március 6-ig

Bálna