ellenzék;tüntetés;MTVA;

2022-03-06 19:31:00

„Szörnyeteget csináltak az MTVA-ból” – Az orbáni és putyini propaganda ellen tüntettek a közmédia székházánál

Az ellenzéki demonstrációt a székház tetejéről filmezte az állami média stábja.

Egy csoda, hogy 12 év agymosás után van esély a Fidesz leváltására - fogalmazott Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje az MTVA székháza előtt tartott vasárnap esti tüntetésen.

„A propaganda fegyver, a hazugság öl” címen rendezett demonstrációt a székház tetejéről filmezte az állami média stábja. Nekik is üzenve Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő követelte, hogy állítsák le az orosz propagandát a „közmédiában”, illetve engedjék be a műsorokba az ellenzéki politikusokat is.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő emlékeztette a Fideszt, hogy míg 30 éve pártoktól független közmédiát követelt, mára egy „szörnyeteget csinált” az MTVA-ból, hírhamisító igazgatóval. Szabó Tímea (Párbeszéd) a többi között arról beszélt, hogy amióta Karácsony Gergely főpolgármester, egyszer hívták be az MTVA-ba, akkor is arról kérdezték, biciklivel jött-e. Varjú László (DK) hazaárulónak nevezte azokat, akik a kamerát a tetőn felállították, műsorukat pedig gépágyúnak, amivel az „otthonokban lövöldöznek”.

Kanász-Nagy Máté arról beszélt, hogy a Kreml szelleme átjárja az MTVA épületét, Hajnal Miklós (Momentum) a Fidesz 30 évvel ezelőtti plakátjára utalva a „tovarisi konyec” rigmust ismételtette a tömeggel. A szocialista Ujhelyi István szerint a putyinizmus, a göbbelsi tempó nem az elmúlt hetekben költözött be az épületbe, már egy évtizede ott van.

A tüntetésen, amelyen több százan vettek részt, Márki-Zay Péter követelte, hogy Orbán Viktor álljon ki egy élőben közvetített vitára vele. Erre a tömeg a kormányfőre utalva a gyáva szó skandálásába kezdett.