választás;garázdaság;Márki-Zay Péter;

2022-03-07 15:30:00

Felfüggesztett börtönt kapott a Márki-Zay Péter sajtótájékoztatóján balhézó férfi

Emellett nem látogathat politikai rendezvényeket, valamint agressziót helyettesítő foglalkozáson kell részt vennie, amennyiben nem szeretne a rácsok mögé vonulni. 

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség – gyorsított eljárásban – bíróság elé állított egy 62 éves férfit. Az elkövető egy januárban megrendezett sajtótájékoztatón a szónokló politikust hangosan szidta, a gyűlésen résztvevőket lökdöste, egy táblába belerúgott, és a sajtó egyik munkatársát is üldözőbe vette - közölte hétfőn az ügyészség. 

Ugyan nem nevezik meg konkrétan, melyik esetről van szó, de a szövegkörnyezetből egyértelműen kiderül, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének egyik eseményéről van szó. Márki-Zay Péter még január 14-én tartott sajtótájékoztatót több politikus részvételével a Móricz Zsigmond körtéren.

A férfi ekkor a közelébe ment őt hangosan szidalmazta, az ott állókat pedig lökdöste és kiabált. A biztonsági feladatokat ellátó személyek igyekeztek a vádlottat a helyszínről elterelni, de ellenállt és tovább lökdösődött. Ezután a férfi az őt a gyűlés elhagyására felszólító egyik önkormányzati képviselőt leköpte, majd az egyik biztonsági személyt is megpróbálta megütni, megrúgni. Amikor a biztonsági személyzet a gyűléstől távolabb terelte, akkor belerúgott az egyik politikus fényképével ellátott táblába, majd a sajtó egyik, őt lefényképező munkatársát üldözőbe vette, miközben szidalmazta. Végül a kiérkező rendőrök fékezték meg a férfit.