Áder János;magyar-lengyel barátság;Andrzej Duda;

Betett az oroszbarátság? Nem akar találkozni Áder Jánossal a lengyel államfő

Így az előzetes tervekkel ellentétben a leköszönő köztársasági elnök nem utazik el a lengyel-magyar barátság napjára tervezett ünnepségre. 

Áder János is várták március 23-ra a lengyelországi Bochnia városába a lengyel-magyar barátság napja alkalmából, de a magyar elnök nem utazik, törölték a programot – értesült az Azonnali.

A portál több, egymástól független forrásból úgy értesült, IV. Béla Árpád-házi királyunk leánya, Szent Kinga szobrát avatta volna fel közösen Áder János magyar és Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök, valamint a két vezető házastársa, Herczegh Anita, illetve Agata Kornhauser-Duda, de a szervezők törölték a programot. Így jelenleg úgy áll a  helyzet, hogy a magyar államfő egyáltalán nem utazik ki a jeles napra.

A portál úgy tudja, 

az oroszbarát magyar álláspont miatt Andrzej Duda nem akart magyar kollegájával mutatkozni nyilvánosan egy ilyen protokoll eseményen.

A visegrádi négyek csoportjában is komoly feszültségeket okozott a magyar kormány Putyin-barát hozzáállása. Mint lapunk is beszámolt róla, az Ukrajna elleni orosz háború pillanatok alatt rendezte át az európai politikai, de sok esetben az államközi kapcsolatokat is. Ennek a folyamatnak Magyarország lett az elsőszámú vesztese.