Szarvaskő;forrás;természetvédelmi terület;

2022-05-05 15:42:00

Egy sufnituningolt csővel vezette saját telkére a védett forrás vizét a Fidesz-közeli exalpolgármester

Előtte a forrás medrét középiskolás diákokkal takarították ki. 

Egy házilag összeállított csőrendszer vezettette el Szarvaskő korábbi alpolgármestere egy, a falu közelében található, természetvédelmi területen lévő forrás vizét - adta hírül az Azonnali az Egri Ügyek riportjára hivatkozva.

Mindezt ráadásul úgy, hogy a portál szerint Nahóczki László még a műanyag csöveket is csak úgy elemelte az önkormányzattól. Polgári foglalkozását tekintve Nahóczki László annak az Egererdő Zrt.-nek az erdésze, mely a nemzeti park területét gondozza. A vízelvezetési mutatvány előtt március végén az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola egyik tizedikes osztályának diákjai takarították ki a Margit-forrás medrét. Az eset keltette felháborodás miatt Szabóné Balla Marianna polgármester lemondott posztjáról - utódjának éppen Nahóczkit bízta meg. ám a botrány továbbgyűrűzött és május másodikán ő is távozott a hivatalból. Azért egy kormánypárti lapban letagadott minden vádat, s politikai támadást emlegetett. A felháborító esetet kirándulók vették észre, és jelentették a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának (BNPI), amely a kormányhivatalhoz fordult. Az eljárás még nem zárult le. 

Az esettel sokat foglalkozó Szarvaskőben láttam hallottam Facebook csoport szerint egyébként 

A politikus elvileg független, de nagyon jó kapcsolatot ápol a Fidesszel és annak helyi erős emberével, Nyitrai Zsolttal. A megbízott településvezető (aki rövid időn belül a harmadik polgármester volt), azonnal feloszlatta a testületet, így most időközi választás következik.