Hódmezővásárhely;kormánypropaganda;elit;Márki-Zay Péter;

2022-05-15 10:00:00

Egy Fidesz-szimpatizáns azzal vádolta meg Márki-Zay Pétert, hogy ő csak az elittel törődött volna, a polgármester kifakadt

Márki-Zay Péter szerint az elitellenes Fidesz-szavazók léte mindennél erősebben mutatja meg, hogy „csodákra képes” a kormányzati propaganda.

Élménybeszámolót közölt Márki-Zay Péter a Facebookon, amelyben a kormánypropaganda hatásán fakadt ki. Eszerint a politikus a hamarosan világítást és vizet kapó Bakay-kútnál beszélt Hódmezővásárhelyen, ahol előbb „egy ránézésre normális fiatalasszony az utca túloldaláról küldött egy homofób gyalázkodást”, majd később még váltottak pár szót és azt magyarázta, mennyire örül, hogy nem Márki-Zay nyert a választást, mert az ellenzék szerinte csak az elittel törődött volna és számára fontos, hogy Magyarország nemzetállam maradjon.

Hódmezővásárhely polgármestere úgy vélte, ez utóbbi az Európai Unióval szemben megfogalmazott kritika lehetett és nem pedig arra utalt vele, hogy a magyar egyetemek is érdemelnének annyit az adóforintjainkból, mint a kínai Fudan. Majd kifejtette:

Márki-Zay Péter eztán feltette a költői kérdést, hogy juthatott ebből egy fideszes szavazó arra, hogy őt csak az elit érdekli. Úgy vélekedett, ilyen közegben Lázár János bátran vádolhatja őt azzal, hogy 2018 óta terrort tart a városházán és 300 ember küldött el, miközben az egész hivatalban alig 130 ember dolgozik, akiknek jelentős része a város kormánypárti időszakában került oda. „De szerintem, akik hisznek Lázár úrnak, azok visszasírják az ország legmagasabb építményadóját, legsötétebb közvilágítását, a bezárt bölcsődét, kempinget, az Emlékpontról potyogó 30 kilós fémlapokat, két év alatt elrozsdásodott fürdőberuházást, az adósságot, tartozásokat, a korrupciót és a megfélemlítést. Hol van a hazudozás és a népbutítás határa?” - zárta sorait az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje.