ellenzék;Kövér László;

2022-05-16 10:54:00

Kövér László: Ukrajna megszállása valójában egy amerikai-kínai összecsapás

A házelnök a választási győzelem kapcsán azt mondta, a kormánypártoknak nem szabad nagyon belefeledkezni az ünneplésbe, hiszen komolyan kell venni Orbán Viktor intelmeit, mely szerint egy világ fogott össze ellenük.

Európa nemzetállamainak és az EU vezetését is egy olyan politikai garnitúra tagjai vették át, akiknek sem szellemi képességeik, sem morális tartásuk alapján nem lenne ott a helyük, csak gyenge utánzataik elődeiknek, de már az is egy folyamat része, hogy egyáltalán ilyen fontos posztokra kerülhettek - jelentette ki a Hír TV Bayer show című műsorában vasárnap este Kövér László.

A házelnöki haknit a 24.hu szemlézte. A fideszes politikus emiatt arra jutott, hogy „az Európai Unió – bárki, bármit is gondol róla – , de egy lehetetlen küldetés.” Az uniónak reagálnia kell a világ változásaira, de nem látja, mi a célja a nemzetállamok együttműködésén alapuló politika visszaszorításának.

Beszélt a „tengeren túlról támogatott birodalomépítési törekvésről” is, mely szerinte nem hozza el a kánaánt. Az Európai Egyesült Államoknak csak formálisan lenne a tartományi központja Brüsszelben, az EU Amerika érdekeit szolgálva, saját tagországai gazdaságát dönti romba az Oroszország elleni szankciókkal. Megjegyezte, Ukrajna megszállása (vagy ahogy ő mondta, az „orosz-ukrán háború”) valójában egy amerikai-kínai összecsapás.

Persze megkapta magát az ellenzék is, melynek szellemi és erkölcsi állapotát hűen mutatja az egész Momentum meg Fekete-Győr András. Kövér László azt is elárulta, idén azért örült jobban a Fidesz választási győzelmének, mert volt benne egy kicsi káröröm. 

Kövér László elmélkedett azon is egy sort, hogy a kormánypártoknak nem szabad nagyon belefeledkezni az ünneplésbe, hiszen komolyan kell venni Orbán Viktor intelmeit, mely szerint egy világ fogott össze ellenük. Az ellenzékiek csak eszközök egy olyan játszmában, ahol a valódi szereplők az országhatáron kívül vannak. A Fidesznek a jövőben sem az ellenzéket kell majd legyőznie, hanem irányítóit.