pártalapítás;Hadházy Ákos;Márki-Zay Péter;

2022-05-16 13:31:00

Hadházy Ákos: elsietett és nem megalapozott Márki-Zay Péter bejelentése

A politikus jelezte, megpróbálta a hódmezővásárhelyi polgármestert lebeszélni ezen tervéről - a jelek szerint sikertelenül. 

„Sokan kérdezik tőlem, hogy szükség van-e új pártra. Egyszavas választ nem tudok erre adni. Azt mondhatom: szükség lehet rá, de csak több feltétel teljesülése esetén, megfelelően előkészítve, a kellő időben és semmiképpen nem egyszemélyes show formájában szabad nekivágni” - írta hétfő délelőtt közösségi oldalán Hadházy Ákos.

A megválasztott, független országgyűlési képviselő annak kapcsán nyilvánult meg, hogy Márki-Zay Péter egy új párt alapítását jelentette be. Mint lapunk is beszámolt róla, a politikus mindezt azzal indokolta, hogy valódi politikai alternatívát szeretnének kínálni.

Hadházy Ákos ugyanakkor jelezte, ha valaki meggondolatlanul vág bele a pártalapításba, akkor csak egy (vagy kettő, három, négy) újabb párt jön a meglevő, állami pénzen létező kis pártok mellé. A Fidesz mindent megtesz azért, hogy a jelenlegi ellenzék a mostani felállásban megmaradjon. Amíg ő osztja a pénzt és működik a propagandagépezet, addig ő diktálja a játékszabályokat, vagyis bármit megtehet a status quo fenntartásáért. Biztos benne, hogy néhány szereplőt elindítanak a kormánypártok az ellenzéki megújulás lejáratása, s annak kézben tartása érdekében. Hozzátette, egy „exjobbikos kalandor” már bejelentkezett a Huxit ötletének tesztelésére, és információi alapján „sokba merne” fogadni, hogy más, korábban a háttérbe vonult szereplő is hamarosan startolni fog a Fidesz támogatásával.

„Márki-Zay Péter mostani pártalakítási szándéka természetesen nem ebbe a sorba illeszkedik. Ennek ellenére én megpróbáltam őt lebeszélni egy új párt - szerintem - elsietett és nem kellően megalapozott bejelentéséről, a jelek szerint sikertelenül. Így ehhez a kezdeményezéséhez én nem fogok csatlakozni. Mindenesetre sok sikert kívánok neki, az elhivatottságában és a szándékaiban nem kételkedem!” - zárta sorait Hadházy Ákos.