Németország;Magyarország;Nemzetek Ligája;

2022-06-11 23:33:00

Már a 9. percben kialakult a végeredmény, ikszelt a válogatott Németország ellen

Ismét remek mérkőzést játszottak a magyarok, egyenrangú ellenfelei voltak a klasszisokkal felálló németeknek.

1-1-es döntetlent játszott Magyarország és Németország válogatottja szombat este a Puskás Arénában, a Nemzetek Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, az A divízióban.

Öt perc után már örülhettek a magyarok: a felcsúti Puskás Akadémiában játszó Nagy Zsolt lövését nem tudta hárítani a vendégek kapusa, Manuel Neuer, így egy gól állt a hazai csapat neve mellett.

Sajnos csak néhány röpke percig lehetett a miénk a vezetés, ugyanis egy indítást követően Hofmann meglépett, majd Gulácsi mellett a kapuba lőtte a labdát, így a kilencedik percben egyenlített a Nationalelf. 

Ezt követően kimondottan élvezetes, nyílt küzdelem zajlott, mindkét csapatnak akadtak lehetőségei. A szünet előtt nem sokkal hatalmas esély nyílt a vezetésre, de Fiola élesen belőtt labdáját a vendégek kapusa bravúrosan fogta. 

Hasonló játékot hozott a második félidő is, mind a német, mind a magyar csapatnak lett volna lehetősége a gólszerzésre. Egy helyzet itt, egy helyzet ott, de senkinek sem sikerült a gólvonal mögé juttatnia a labdát. A 75. percben Szoboszlai Dominik beadását követően Nagy Áám érkezett, majd lendületesen, senkitől sem zavartatva fejelhetett, azonban a kapusnak sikerült védenie a remek kísérletet. A 82. percben érkezett az újabb hatalmas helyzet: Gazdag Dániel tüzelt a 16-oson kívülről. A labda a léc alá tartott, Manuel Neuernek résen kellett lennie, de kitornászta a lövést.

Egy perccel később egy Nego-beadást követően újra Nagy Ádám bólintott a kapu felé. Tiszta ziccer volt, de a német kapus ezt a kísérletet is hárította. Öt perc hosszabbítás volt a második félidőben, amit inkább a németek nyomtak meg, de nem sikerült bevenniük Gulácsi kapuját, így maradt az 1-1-es végeredmény. Újfent kiválóan játszott a magyar válogatott, a játékosoknak semmi okuk nincsen szégyenkezni, a hangulat végig fantasztikus volt, a magyar drukkerek folyamatosan énekléssel  biztatták a nemzeti tizenegyet. 

Marco Rossi legénysége legközelebb jövő hét kedden lép pályára a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában. Akkor Anglia ellen lép pályára Wolverhamptonban.

Az állást biztosítja a SofaScore LiveScore