Ryanair;extraprofit;

2022-06-17 13:32:00

Magyar Nemzet: tömegesen váltják vissza a Ryanair-jegyeket a magyarok

Többségében elutasítják az utazók, hogy a légitársaságok az extra nyereségük után fizetendő adót a jegyárakban egy az egyben áthárítsák a vásárlóikra – írja a Magyar Nemzet.

A kormánypárti szócsőként működő lap, „értesülései” szerint a Ryanair diszkont-légitársaság fogyasztóvédelmi eljárás alá vont, visszamenőleges árképzésére válaszul a már kifizetett júliusi jegyek hatvan százalékát a cég által megadott csütörtöki határidőig az utasok lemondták, azaz inkább visszakérik az eredeti árat. Ez szerintük arra utal, hogy a jegyvásárlók elítélik az írországi multicég „arrogáns fellépését” a különadóval kapcsolatban.

Mint lapunk több alkalommal beszámolt róla, heves szócsatát vív egymással a légitársaság vezetése és a magyar kormány. Michael O'Leary több alkalommal is idiótának nevezte Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős minisztert, akinek a „Közgazdaságtan tökfejeknek” című kiadványt szeretné elküldeni. Gulyás Gergely erre válaszul kocsmai stílust emlegetett, s arra kért mindenkit, a Ryanair helyett válasszák inkább a versenytársakat.