Gelencsér Ferenc;Momentum Mozgalom;ellenzék;

2022-06-20 12:23:00

Momentum-elnök: Nincs szükség ebben az országban hat ellenzéki pártra

Gelencsér Ferenc megjegyezte, az önkormányzati választásokon sincs feltétlen szükség összefogásra.

Az ellenzéki munka meghatározó területe a következő négy évben a parlamenti munka lesz. A Fidesz teljesen kiüresítette. Elengedhetetlen, hogy számtalan utcafórumot tartsunk, találkozzunk az emberekkel és el kell menni vidékre. Meg kell ismerni a vidékieket. Budapestről nem lehet megmondani azt, hogy mi a probléma Békés megyében. A helyiek ezt sokkal jobban tudják, és nem szégyen tanulni tőlük. Odamenni és megkérdezni azt, hogy mivel tudunk mi segíteni. Mire van szükségük? Budapest egy elefántcsonttorony. Egészen más társadalmi problémák vannak itt, mint Szarvason. A mi és minden ellenzéki feladata az, hogy tanuljon és megtanulja feltenni a megfelelő kérdéseket - mondta el a Momentum újonnan megválasztott elnöke a Szabad Európának adott interjújában.

Gelencsér Ferenc megjegyezte, sajnos, vagy nem sajnos, de nem csak a miniszterelnök-jelölt személyén ment el a kampány.

A Fidesz számára elképesztően alkalmas időpontban érkezett a háború. Egyúttal nem gondolja azt, hogy egy másik jelölttel jobb eredményt tudtak volna elérni. Ő maga azt nem tudja, neki mennyi felelőssége van abban, hogy a háború kitörésekor az ellenzék nem reagált időben. 

Egy kérdésre válaszolva jelezte, valóban tárgyaltak Gyurcsány Ferenccel a közelmúltban. A DK elnökéről azt mondta, „rendkívül szellemes ember, elsütött pár viccet, majd rátértünk a lényegre.” Ezt követően azzal folytatta, azt gondolja, az európai parlamenti választáson minden pártnak külön kell megmérettetnie magát. – Derüljön ki, hogy mely pártokra van kereslet a politika piacán. Mert szerintem egy leheletnyi túlkínálat van jelenleg pártokból. Váljon el az ocsú a búzától, és ennek megfelelően forduljunk rá a ’24-es önkormányzati választásokra – magyarázta. A Momentum elnöke megjegyezte, az április 3-i vereségből le kell vonni a konzekvenciákat.