budapesti vizes világbajnokság;szinkronúszás;ájulás;mentés;

2022-06-23 11:29:00

Elájult egy amerikai szinkronúszó a budapesti vizes vb-n, edzőjének kellett kimentenie a medencéből

„Azért ugrottam be, mert senki más nem tette.”

Gyakorlata végén elájult a vízben Anita Alvarez többszörös olimpiai érmes amerikai szinkronúszó, akinek életét az érte beugró edzője mentette meg a budapesti vizes világbajnokságon.

Anita Alvarez a szinkronúszók szerdai egyéni szabadprogramjában került bajba programjának legvégén, amikor egy pillanatra feljött a víz alól, majd ájultan a medence feneke felé süllyedt. Alvarez életét spanyol edzőjének, Andrea Fuentesnek köszönheti, aki villámgyorsan reagált és azonnal vízbe ugrott érte, majd kiúszott vele a medence a partjáig, ahol a mentősök segítették ki az ájult versenyzőt. A szinkronúszót a parton ellátták, majd hordágyon szállították el a medencetérből.

A négyszeres olimpiai érmes Fuentes nem először mentette ki a vízből Alvarezt, ugyanis egy tavalyi olimpiai kvalifikációs viadalon is magatehetetlenül elsüllyedt. Akkor az edző és párostársa, Lindi Schroeder húzta partra. Az amerikai szövetség szerdán este azt közölte, hogy a 25 éves versenyző csütörtökön alapos orvosi vizsgálatokon esik majd át, s azokat követően döntenek arról, hogy a pénteki csapatversenyen részt vesz-e.