Oroszország;Alekszej Navalnij;

2022-07-01 17:49:00

Alekszej Navalnijt azzal kínozzák, hogy órákon át kell Vlagyimir Putyin portréja alatt ülnie

Úgymond fegyelmi célból.

„Úgy élek, mint Vlagyimir Putyin és Dmitrij Medvegyev. Legalábbis ez jut eszembe, amikor a barakkom köré húzott kerítést szemlélem. Mindenkinek megvan a sajátja (....) de nekem hat méter magasak jutottak... pontosan olyanok, melyeket eddig csak a Putyin és Medvegyev palotáiban láttunk, amikor nyomoztunk” - írja Facebook-oldalán Alekszej Navalnij. 

Az ellenzéki politikust, a Kreml legismertebb kritikusát nemrégiben szállították át Oroszország egyik legszigorúbb börtönébe. Elmondása szerint ügyvédeinek öt-hat órát kell várniuk, hogy láthassák - Putyin is pont ugyanennyi ideig várakoztatja minisztereit. Emellett heti öt napon keresztül hét órában varrnia kell. 

Éppen ezért most hogy lekösse magát, egy Shakespeare-monológot tanul angolul. Emiatt rabtársai szerint - akikkel egy műszakban van - azt mondják neki, hogy amikor motyog úgy néz ki, mint ha egy démont próbálna megidézni. „De nekem nincsenek ilyen gondolataim. Ugyanis egy démon megidézése a belső szabályzat megsértése lenne” - fogalmazott Navalnij.