twitter;Donald Trump;Elon Musk;

Donald Trump szerint Elon Musk egy kamugép

A volt amerikai elnök szerint a Tesla-vezér arról is hazudott, hogy rá szavazott 2016-ban.

Bár korábban úgy tűnt, hogy Elon Musk mintegy 44 milliárd dollárért megveszi a Twittert és e hatalmánál fogva visszaengedi a letiltott Donald Trumpot a platformra, az üzlet mára meghiúsulni látszik, a volt amerikai elnök pedig most páros talppal beleszállt a Tesla és a SpaceX vezérébe egy alaszkai kampánybeszédben, amelyről a Business Insider számolt be.

Donald Trump beszédében a „baloldali cenzúra” elleni fellépésről és a szólásszabadság visszaállításáról szólva arról értekezett, hogy Elon Musk nemrégiben azt mondta, soha nem szavazott republikánus jelöltekre, többségében a demokratákat támogatta, pedig korábban neki azt állította, hogy 2016-ban rá adta a voksát. 

„Tudod, azt mondta a minap: Ó, én még soha nem szavaztam republikánusra. Azt mondtam, én ezt nem tudtam, nekem azt mondta, hogy rám szavazott. Szóval ő is csak egy kamugép.”

A volt amerikai elnök közölte, Elon Musk nem fogja megvenni a Twittert, maximum később, „ki a fene tudja”. Hozzátette, látta a vonatkozó szerződést és „elég rohadt szerződés (...), nem egy jó szerződés”. Donald Trump ezt követően inkább arra buzdította híveit, hogy használják saját közösségi média-alkalmazását, a Truth Social-t.

A Business Insider kereste Elon Musk stábját a beszéddel kapcsolatban, de nem reagáltak a volt elnök szavaira.